Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

O ασκών καθήκοντα δημάρχου Χειμμάρας, Γκέργκι Γκόρο. Photo screen shot via youtube, Top Channel Albania




Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ακόμη 4 άτομα φέρονται να έχουν καταλήξει σε χειροπέδες. Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ο Γκόρο και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οπως αναφέρεται οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Από την άλλη, ο Mihallaq Bonjaku, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του, ή μάλλον ένα μέρος της περιουσίας, για το οποίο ο Artan Gaçi, είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.

Ο Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη σε μπαρ στις Δρυμάδες, ενώ την ώρα της σύλληψής του ήταν παρών και εισαγγελέας.

Να σημειωθεί πως παρέμεινε στη θέση του ως δήμαρχος Χειμάρρας παρόλο που έχασε τις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου από τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,6 χρόνια φυλάκιση για εξαγορά ψήφων.

Πηγή: himara.gr

Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο ο Φρέντι Μπελέρης; Eπιβεβαιώνονται οι συζητήσεις με τη ΝΔ* Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διερευνά ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: