Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο ο Φρέντι Μπελέρης; Eπιβεβαιώνονται οι συζητήσεις με τη ΝΔ* Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διερευνά ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας [video]

FILE PHOTO: O Φρέντης Μπελέρης, Photo via Facebook




Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας, που παραμένει στη φυλακή από τις αλβανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συγγενικά πρόσωπα του Φρέντι Μπελέρη επιβεβαιώνουν τις επαφές με τη Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών 2024 και, μάλιστα, τονίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα γι’ αυτό.

Ημερομηνία-ορόσημο ίσως αποδειχθεί η Τρίτη, καθώς αναμένεται ακόμα μία δικαστική διαδικασία στην Αλβανία σχετικά με τη διετή ποινή φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον Φρέντι Μπελέρη. Από την πλευρά του, ο ίδιος δεν αποκλείει να προσφύγει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το εξής: «Έχουμε εκφράσει τις ισχυρότατες επιφυλάξεις μας για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να ορκιστεί αλλά και το αν ήταν μια δίκαιη δίκη. Θα επιμείνουμε, δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση αλλά πρωτόδικη. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Αλβανία το θέμα αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Με πληροφορίες από Skai

Τα 5 ερωτήματα της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για την εταιρείες του στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: