Συνεδριάζουν στην Λάρνακα 36 χώρες και διεθνείς οργανισμοί για την «Αμάλθεια»: Κοινό ταμείο και συντονισμός προς ενίσχυση της βιωσιμότητας του σχεδίου

A handout photo made available by the Non Governmental Organizations Open Arms and World Central Kitchen, shows a barge with the food aid for Gaza (R) to be taken by a ship coordinated by the two NGOs, at Larnaca harbour, Cyprus, 10 March 2024. (Issued 12 March 2024. EPA, SANTI PALACIOS/ HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Κύπρος φιλοξενεί την Πέμπτη, στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, συνάντηση Ανώτερων Αξιωματούχων από 36 χώρες και διεθνών οργανισμών, στην οποία θα συμμετάσχει ο πυρήνας των άμεσα εμπλεκόμενων εταίρων στην πρωτοβουλία «Αμάλθεια», καθώς και άλλων ενδιαφερομένων μερών.

«Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός για θέματα που αφορούν τεχνικές πτυχές του Σχεδίου «Αμάλθεια» προς ενίσχυση της βιωσιμότητάς του, όπως η εγκαθίδρυση Κοινού Ταμείου και άλλων υλικοτεχνικών υποστηρικτικών πτυχών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού πουργείου Εξωτερικών.

Συνολικά, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 36 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Θα εκπροσωπηθούν επίσης ο ΟΗΕ μέσω της Ειδικής Συντονίστριας για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανοικοδόμηση της Γάζας, καθώς και το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA), o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP), η UNICEF και η UNOPS.

Στη συνάντηση για τον θαλάσσιο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο, θα συμμετάσχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέσω του Γενικού Διευθυντή της DG ECHO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της USAID, καθώς και εκπρόσωποι των World Central Kitchen και FOGBOW.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Επιμένει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουσιώδης ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: