Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Κατηγορούν ευθέως ΗΠΑ, Λονδίνο και Ουκρανία για την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών

FILE PHOTO: Διασώστες στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης, EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή, την Παρασκευή, σε τουλάχιστον 139 ανθρώπους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Πιστεύουμε ότι η ενέργεια προετοιμάσθηκε ταυτόχρονα από τους ίδιους τους ριζοσπαστικούς ισλαμιστές και, εννοείται, διευκολύνθηκε από τις δυτικές ειδικές υπηρεσίες, και ότι οι ίδιες οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες εμπλέκονται άμεσα», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί τις ρωσικές κατηγορίες ότι είναι αναμιγμένη στην επίθεση, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Δυτικές χώρες έχουν δηλώσει πως οι υπηρεσίες πληροφοριών τους αναφέρουν ότι ευθύνεται η οργάνωση ISIS-K, αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των συνεργών στην επίθεση της Παρασκευής θα αυξηθεί πέραν των 11 προσώπων που κρατούνται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως οι ύποπτοι λογάριαζαν να μεταβούν στην Ουκρανία και πως «επρόκειτο να τους υποδεχθούν εκεί σαν ήρωες». «Αυτός που παρήγγειλε την επίθεση δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί», πρόσθεσε ωστόσο ο επικεφαλής της FSB.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
AFP Μόσχα, Russian Federation

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις στο Κατάρ για εκεχειρία και ομήρους: Αποχώρησε το Ισραήλ καταγγέλλοντας τη Χαμάς για παραλήρημα απαιτήσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: