Ρωσικές φυλακές αδειάζουν και κλείνουν καθώς οι κατάδικοι στέλνονται «αφειδώς» στο μέτωπο

FILE PHOTO: General view of a building of a detention facility Kresty (Crosses) in St. Petersburg, Russia, 23 May 2013. EPA/ANATOLY MALTSEV




Οι αρχές στην ρωσική περιφέρεια Κρασνογιάρσκ σχεδιάζουν να κλείσουν αρκετές φυλακές φέτος λόγω της μείωσης του αριθμού των κρατουμένων που οδήγησε η στρατολόγηση καταδίκων για τον πόλεμο της Ουκρανίας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant.

Η Kommersant γράφει ότι ο Μαρκ Ντενίσοφ, επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ, μιλώντας στην περιφερειακή Βουλή είπε ότι τουλάχιστον δύο τοπικές φυλακές θα κλείσουν λόγω «μεγάλης μείωσης του αριθμού των καταδίκων στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (στην Ουκρανία )”.

Η Ρωσία ξεκίνησε να στρατολογεί κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από το 2022, όταν ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο εκλιπών αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner, άρχισε να επισκέπτεται σωφρονιστικές αποικίες, προσφέροντας στους κρατούμενους απονομή χάριτος αν επιβίωναν έξι μήνες στο μέτωπο.

  • Ο Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα λίγους μήνες μετά από μια βραχύβια ανταρσία κατά των στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας, είχε πει ότι είχε στρατολογήσει 50.000 κρατούμενους για την Wagner.

Τότε, τα στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία φυλακών της Ρωσίας, έδειχναν ξαφνικές μειώσεις στους πληθυσμούς των φυλακών της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας συνέχισε έκτοτε να στρατολογεί κατάδικους από φυλακές για τους δικούς του σχηματισμούς που είναι γνωστοί ως Storm-Z.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Ο ρωσόφιλος Όρμπαν και πάλι έτοιμος να δυναμιτίσει την σύμπνοια της ΕΕ έναντι της Ουκρανίας: Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στον πόλεμο στέλνοντας όπλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: