Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού: Δεν θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα με εθνικό σύμβολο

FILE PHOTO The front of Paris City Hall as it decorated with Olympic colours in Paris, EPA/Mohammed Badra




Δεν θα επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ αποφάσισε πέρυσι ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στους Αγώνες ως ουδέτεροι αθλητές, χωρίς συνοδευτική εθνική σημαία ή ύμνο.

Κατά την τελετή έναρξης του Ιουλίου , σκάφη που εκπροσωπούν κάθε εθνική αποστολή θα πλεύσουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η τελετή θα πραγματοποιηθεί έξω από στάδιο.

Ωστόσο, οι ουδέτεροι αθλητές «δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση των αποστολών (ομάδων) κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, καθώς είναι μεμονωμένοι αθλητές», ανέφερε η ΔΟΕ.

«Αλλά θα τους δοθεί η ευκαιρία να βιώσουν το γεγονός», πρόσθεσε η επιτροπή.

Η ΔΟΕ είπε ότι αναμένει 36 Ρώσους αθλητές και 22 Λευκορώσους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι αθλητές που «υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο» στην Ουκρανία ή είναι συμβεβλημένοι με τον στρατό ή τις υπηρεσίες ασφαλείας δεν είναι επιλέξιμοι για να αγωνιστούν.

  • Η ΔΟΕ είπε ότι θα αποφασίσει «σε μεταγενέστερο στάδιο» εάν θα επιτρέψει σε ουδέτερους αθλητές να συμμετάσχουν στην τελετή λήξης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέβαλε από τις τάξεις της τη Ρωσική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή,  επειδή έθεσε υπό την εξουσία της τους αθλητικούς οργανισμούς στις τέσσερις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές Ντονέτσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια.
 

Με πληροφορίες από POLITICO

 

Αντιδράσεις για τη ροζ φανέλα της Γερμανίας, θα φορεθεί στο Euro 2024: «Δεν είναι χρώμα αυτό για ποδόσφαιρο» γράφει η Bild [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: