Για το ταξίδι του στην Άγκυρα υποστήριξε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο Μάιο.

«Το μεγάλο αγκάθι είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ακόμα και αν δεν το λύσουμε αυτό το θέμα μπορούμε να συμφωνήσουμε πολιτισμένα ότι διαφωνούμε. Αυτό δε σημαίνει ότι η χώρα δεν εξακολουθεί να ενισχύει την αποτρεπτική της δυνατότητα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo που παρέλαβε προ ημερών η χώρα, στα F-16 που εκσυγχρονίζονται, τη Belara,και τα Rafale.

Για την υπόθεση Μπελέρη

Σχετικά με την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη είπε: «Έχουμε εκφράσει τις εντονότατες επιφυλάξεις μας. Όχι μόνο ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα να ορκιστεί όσο ήταν προφυλακισμένος αλλά και τώρα που έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου για το αν ήταν μια δίκαιη δίκη».

Ο τρόπος που χειρίστηκε και η Αλβανία αυτό το ζήτημα έχει επηρεάσει αρνητικά της ελληνοαλβανικές σχέσεις είπε ο πρωθυπουργός.

Για την περιπετειώδη επίσκεψη στην Οδησσό  

«Δεν καταλάβαμε ακριβώς τι έγινε. Ακούσαμε έκρηξη, είδαμε καπνό. Αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς πως είναι να είναι είσαι σε μια εμπόλεμη ζώνη. Είναι μια υπενθύμιση ότι εκεί γίνεται πόλεμος».

«Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία .Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τα σύνορα διά της βίας και αυτό το μήνυμα έχει μια ειδική αναφορά στην δικιά μας ταραγμένη γειτονιά» συνέχισε.

Για τις αμερικανιές εκλογές

Τέλος ερωτηθείς Τραμπ ή Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως όποια απόφαση λάβει ο αμερικανικός λαός θα είναι σεβαστή και υπογράμμισε ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες που έχουν μπει».