Ο Ερντογάν στη βραχεία λίστα ηγετών που συνεχάρησαν τον Πούτιν: Ποιοι άλλοι έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη νίκη του

Russian President and presidential candidate Vladimir Putin attends a concert marking the 10th anniversary of Crimea’s reunification with Russia at the Red Square in Moscow, Russia, 18 March 2024. EPA/SERGEI ILNITSKY




Ο πρόεδρος της Τουρκίας ηταν μεταξύ των παγκοσμίως ολιγότατω ηγετών που συνεχάρησαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την «επανεκλογή» του, προσφέροντας μάλιστα εκ νέου τη μεσολάβησή του προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, «ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία θα συνεχισθεί» καθώς  και την ετοιμότητα της Τουρκίας να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή για να την φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Μέχρι στιγμής, τον Ρώσο πρόεδρο έχουν συγχαρεί

  • Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρς χαρακτηρίζοντας τη νίκη του ως επίδειξη της ενότητας του ρωσικού λαού.
  • Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πούτιν έλαβε τα πρώτα συγχαρητήρια από χώρες της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα τη Βενεζουέλα. Συγχαρητήρια του έδωσαν επίσης οι ηγέτες της Κούβας, της Βολιβίας, της Νικαράγουας και της Ονδούρας.
  • Τον Πούτιν συνεχάρησαν οι ηγέτες της Κίνας, του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Μιανμάρ, της Ινδίας καθώς και -δυστυχώς-  ο Πάπας Φραγκίσκος.
  • Ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rahmon ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Πούτιν από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και ακολούθησαν οι πρόεδροι του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν.
  • Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ συνεχάρη επίσης τον Πούτιν για τη νίκη, ευχόμενος «επιτυχία στις προεδρικές του δραστηριότητες για χάρη της ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας». Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Αλίεφ για την προσοχή και τα συγχαρητήριά του.

Οι ΗΠΑ έχουν απέναντί τους ένα Νετανιάχου αποφασισμένο να αναμετρηθεί ευθέως με τον Μπάιντεν: Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός είναι ο μεγάλος εχθρός του Αμερικανού Προέδρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: