Ο ΔΗΣΥ και τα άλλα κόμματα ξέπλυναν το ακροδεξιό ΕΛΑΜ: Ας μην διαμαρτύρονται και ας δώσουν πραγματικές λύσεις στους πολίτες της Κύπρου

Στιγμιότυπο από την ετήσια Πορεία Τιμής και Μνήμης του ΕΛΑΜ για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Πάφο. Φωτογραφία από το ΕΛΑΜ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Προκάλεσε αμηχανία, μου φαίνεται, στα κομματικά στελέχη, όχι μόνο του ΔΗΣΥ, η ένταξη του Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ. Αλλά, γιατί;

Αμηχανία δικαιολογούνται να αισθάνονται μόνο οι πολίτες που έχουν ακόμα αυθεντική κομματική πίστη και τους έρχεται ο ουρανός στο κεφάλι όταν βλέπουν την αλήθεια κατάματα. Όσοι, δηλαδή, πίστευαν ότι ο Πελεκάνος ή όποιος άλλος φέρεται ανάλογα, είναι δικός τους άνθρωπος και όχι της καρέκλας που αναμένει για τον εαυτό του.

Το ότι πήγε στο ΕΛΑΜ και όχι κάπου αλλού δεν αλλάζει την ουσία. Διότι το ΕΛΑΜ το έχουν ξεπλύνει μια χαρά όλα τα κόμματα μαζί, μέσα στη Βουλή, και τώρα ο Μάριος Πελεκάνος, όπως και λίγο πιο πριν ο Παύλος Ιωάννου, κάνουν το ξέπλυμα πιο επίσημο. Βγάζουν το ΕΛΑΜ από το πλυντήριο και το απλώνουν να στεγνώσει.

Αλλά, στο πλυντήριο για ξέπλυμα το έβαλαν τα κόμματα στη Βουλή όταν την ώρα που το κατηγορούσαν για την μεταναστευτική πολιτική του, του χάριζαν και την προεδρία της Επιτροπής της Βουλής για το μεταναστευτικό. Δεν έδωσαν στο ΕΛΑΜ καμιά άλλη επιτροπή, άσχετη, αλλά ειδικά την επιτροπή που ασχολείται με τους μετανάστες.

  • Όπως και τώρα, που ανήγαγαν σε μέγα ζήτημα την «αποκάλυψη» ότι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρήστος Χρήστου, είναι θρονικός επίτροπος της Μητρόπολης Ταμασσού. Το ανέδειξαν ως σκανδαλώδες γεγονός πιστεύοντας προφανώς ότι θα του κάνουν ζημιά λόγω εκλογών.

Είναι τόσο μακριά από την κοινωνία, που δεν αντιλαμβάνονται ότι στην αντίληψη της μάζας, ιδίως της θρησκευόμενης που είναι μεγάλη, το ότι ένας μητροπολίτης επιλέγει τον Χρήστου για θρονικό επίτροπο, δηλαδή για στενό συνεργάτη του, είναι κάτι που τον βγάζει από το περιθώριο και του προσφέρει μια κάποια αίγλη.

Στέλνει το μήνυμα ότι δεν είναι πια «ο υπασπιστής του Μιχαλολιάκου», αλλά ο θρονικός επίτροπος του μητροπολίτη Ησαΐα. Και το μήνυμα το έστειλαν τα κόμματα που ανέδειξαν αυτή την ιδιότητα του Χρήστου ως να επρόκειτο για το σκάνδαλο του αιώνα, και ενημέρωσαν όλο τον κόσμο ότι όχι μόνο είναι κοντά στην Μητρόπολη, αλλά είναι και δίπλα στον μητροπολίτη, μαζί με τον πρώην αρχηγό Αστυνομίας στην προσπάθεια του να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο που τους συγκλόνισε.

Ο Μάριος Πελεκάνος, λοιπόν, βρήκε στρωμένο έδαφος. Σοκάρει, φυσικά, το γεγονός ότι φεύγει από τον ΔΗΣΥ και εντάσσεται στο ΕΛΑΜ με τόσο απροκάλυπτα προσωπικά κίνητρα, αλλά κάποια στιγμή κάποιος θα το έκανε. Κυρίως γιατί στέλνουν πρώτα τους οπαδούς τους στο ακραίο κόμμα και τα στελέχη ακολουθούν.

Προηγήθηκε, βεβαίως, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους μα δεν σόκαρε τόσο, διότι οι θέσεις του ήταν πάντα πιο κοντά στο ΕΛΑΜ παρά στον ΔΗΣΥ. Ενώ ο Πελεκάνος και ως κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ως αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν εκδήλωσε ποτέ τέτοιες τάσεις. Ούτε για το μεταναστευτικό, ούτε για το Κυπριακό. Κορόιδευε προηγουμένως ή κοροϊδεύει τώρα;

Το να δηλώνει σήμερα ότι «η ένταξη μου στο ΕΛΑΜ εδράζεται στις διαχρονικές μου θέσεις σε ύψιστης σημασίας ζητήματα», είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η κοινή γνώμη δεν τρώει κουτόχορτο και η απογοήτευση της από τα κόμματα και τους πολιτικούς δεν είναι αδικαιολόγητη.

  • Ακριβώς την ίδια φράση θα έλεγε ο κ. Πελεκάνος για την ένταξή του σε οποιοδήποτε κόμμα του πρόσφερε θέση στο ψηφοδέλτιο, ή και με την παραμονή του στο ΔΗΣΥ αν, όπως ήθελε, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ.

Η ουσία, λοιπόν, σε αυτή την πολιτική περιπέτεια των σύγχρονων κοινωνιών όλης της Ευρώπης, και της Κύπρου, είναι ότι τα τελευταία χρόνια είναι συνεχής η άνοδος της ακροδεξιάς και των πολιτικών, που όζουν φασιστικών νεοναζιστικών ιδεολογιών, και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αναμένεται ότι αυτά τα κόμματα θα πάρουν μεγάλο ποσοστό και αναμένεται να καταλάβουν έως και το 25% του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διότι, ο μόνος τρόπος να ανακοπεί αυτή η εξέλιξη είναι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, όπως και η Ε.Ε., να δώσουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν τους πολίτες, να τους πείσουν ότι μπορούν για καλύτερες λύσεις, να τους πείσουν ότι η έγνοια τους δεν είναι η ευημερία των τραπεζών και των πετρελαιάδων, αλλά οι πολίτες. Και μέχρι τώρα δεν τους έπεισαν.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το απαράδεκτο μήνυμα που στέλνει η εθνομηδενιστική ελίτ της Αθήνας στη Λευκωσία: Μπορούν, λένε, να προχωρήσουν με τους Τούρκους χωρίς την Κύπρο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: