Μεγάλη περιοδεία του Τάκη Θεοδωρικάκου στον Καναδά: Θα εορτάσει μαζί με την Ελληνική Ομογένεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κάλεσε τους ομογενείς να ψηφίσουν

Οι ομογενείς του Καναδά τίμησαν τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκο. Φωτογραφία Facebook via Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos




Η διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς με την Πατρίδα, η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και η ενότητα του Eλληνισμού, το δικαίωμα ψήφου για το οποίο εργάστηκε και ο ίδιος ως υπουργός Εσωτερικών το 2019 και η επιστολική ψήφος είναι τα βασικά μηνύματα της περιοδείας του Τάκης Θεοδωρικάκου στον Καναδά.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) βρίσκεται στη χώρα της Βόρειας Αμερικής ως επίσημος προσκεκλημένος των ομογενειακών οργανώσεων, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Τάκης Θεδωρικάκου ήταν το Μόντρεαλ, όπου επισκέφτηκε το ελληνικό σχολείο, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά που μαθαίνουν τη γλώσσα, την ιστορία, τους χορούς και τις παραδόσεις μας και στη συνέχεια μίλησε στη Λακωνική Αδελφότητα της πόλης, τιμώντας την επέτειο της 17ης Μαρτίου για την έναρξη της Επανάστασης του ’21 στη Μάνη.

Στην ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας πως η επιστολική ψήφος είναι μια μεγάλη ευκαιρία οι ομογενείς να μετέχουν στις αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ του Μόντρεαλ, όπου μίλησε για την ενότητα των Ελλήνων και το ρόλο της ομογένειας .

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η Οττάβα. Επισκεπτόμενος τη Γερουσία συναντήθηκε με τον συμπατριώτη μας γερουσιαστή Λεωνίδα Χουσάκο, πρώην Πρόεδρο της Γερουσίας και με την Βουλευτή της Κυβέρνησης και συμπρόεδρο της επιτροπής φιλίας Καναδά – Ελλάδας κα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου.

Στη συγκέντρωση της Ελληνικής Κοινότητας Οττάβας -με συλλόγους Λακώνων, Σαμίων και Ευβοιωτών- ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησε μαζί τους τα θέματα που απασχολούν και εστίασε στην ανάγκη συμμετοχής τους στις ευρωεκλογές με την επιστολική ψήφο. Ακολούθησε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο.

O πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ομογενείς του Καναδά κατά την έπαρση της ελληνικής σημαίας. Φωτογραφία Facebook via Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos

Ο κ. Θεοδωρικάκος τον ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία του στην Ιερα Αρχιεπισκοπή και την εξαιρετική συζήτησή που είχαν και εξήρε το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Εκκλησίας.

Στο Τορόντο όπου βρίσκεται πλέον ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης, συναντήθηκε με το συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας και συμμετείχε στην έπαρση της ελληνικής σημαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου από την Επανάσταση του 1821.

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου, ο κ. Θεοδωρικάκος θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής κοινότητας, στο Τορόντο: στις 10:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στις 18:00 θα παρευρεθεί στην ομιλία που θα απευθύνει προς τους απόδημους Έλληνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα της ΠτΔ προς τον απόδημο Ελληνισμό για την 25η Μαρτίου: «Από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή, πυξίδα μας παραμένει ο σεβασμός στις αρχές του ανθρωπισμού»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: