«Κάθε αμαρτωλό ο Θεός τον δέχεται πάντα εν μετανοία»: Ο μητροπολίτης Κέρκυρας απαντάει στον Κασσελάκη που δήλωνε ότι θα μπει στην εκκλησία κι ας τον διώξουν

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ




Την απάντηση του έδωσε χθες ο Μητροπολίτης Κέρκυρας στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΎΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκη ότι θα έρθει το Πάσχα στο νησί και θα εκκλησιαστεί κανονικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στο συνέδριο Upfront Initiative δήλωσε: «Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο μητροπολίτης κάνει ‘πόλεμο’ στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει».

Η ανακοίνωση από την Μητρόπολη της Κέρκυρας δεν άργησε να έρθει με τον Μητροπολίτη να επισημαίνει ότι «στο φιλόξενο νησί μας είναι καλοδεχούμενοι οι πάντες».

«Εφόσον ο κ. Στ. Κασσελάκης δηλώνει ότι είναι θρησκευόμενος, ευελπιστούμε πως η είσοδός του στην Εκκλησία και η μετάνοια, την οποία εμπνέει η Χάρις του Θεού αλλά και η ζωή της πίστεως, θα τον μεταποιήσουν πνευματικά και θα τον οδηγήσουν στην οδό της σωτηρίας, αρκεί να γνωρίζει ο ίδιος ότι ο θρησκευόμενος άνθρωπος βιώνει τα Μυστήρια της Χάριτος του Θεού και μετέχει σ’ αυτά και δεν παρίσταται ως απλός θεατής, αμέτοχος στην Χάρη του Θεού. Κάθε αμαρτωλό ο Θεός τον δέχεται πάντα εν μετανοία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης της Κέρκυρας.

Πηγή: ertnews

H πρώτη ανάρτηση Κασσελάκη από το στρατόπεδο της Θήβας: «Για όλη μου τη ζωή θα υπηρετώ την πατρίδα μου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: