Υποτονικό κλίμα στο άνοιγμα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές λόγω των στοιχείων για ευρωζώνη και ΗΠΑ

File Photo: EPA, JUSTIN LANE




Υποτονικό ήταν το κλίμα στην έναρξη των σημερινών συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ενίσχυση των μετοχών ενέργειας να αντισταθμίζεται από την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ενόψει της ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων για την ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στις 10:16 ώρα Ελλάδας, αφού χθες έκλεισε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης οδεύει προς την έβδομη συνεχή εβδομάδα ανόδου.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκαν κατά 0,7% χάρη στις υψηλότερες τιμές του αργού καθώς αυξήθηκε η ζήτηση στις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο –τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου στην ευρωζώνη καθώς και στα στοιχεία για την απασχόληση, εκτός του αγροτικού τομέα, στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λονδίνο, Βρετανία 

Εκπνέει η προθεσμία για διορθώσεις στο Ε9: Έως τα μέσα Απριλίου στους πολίτες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: