Η Turkish Airlines επανέλαβε τις πτήσεις της προς Λιβύη ύστερα από μία δεκαετία

FILE PHOTO: A Turkish Airlines plane has emergency landed in Ankara Esenboga Airport which moves from Tehran to Istanbul due to several people have symptoms of Corona virus in Ankara, Turkey, 25 February 2020. The Covid-19 epidemic that has killed more than 2,500 people mostly in China, has been linked to wild animals carrying a coronavirus and sold in a Wuhan wet market for food. EPA/STR




Η εθνική τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Ailines (THY) επανέλαβε τις πτήσεις της προς τη Λιβύη, οι οποίες είχαν διακοπεί εδώ και μια δεκαετία, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, από την Κωνσταντινούπολη στην Τρίπολη και θα ακολουθήσουν άλλες προς τη Μισράτα και τη Βεγγάζη, με συχνότητα τριών πτήσεων την εβδομάδα, την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπιλάλ Εκσί, ο οποίος επέβαινε στην πτήση προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, έκανε λόγο για «ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δηλώσεις του που περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση.

Ο Εκσί επέμεινε στη βούληση της εταιρείας να αναπτύξει τις συνδέσεις με την Αφρική, στην οποία εξυπηρετεί ήδη 62 προορισμούς.

«Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός και το εμπόριο θα συνεχίσουν να αυξάνονται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με την ανάπτυξη βιομηχανικών επενδύσεων».

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η Turkish Airlines εξυπηρετεί 346 προορισμούς σε 130 χώρες και πως η Τουρκία ανέκαθεν υποστήριζε την κυβέρνηση της Τρίπολης, όμως ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε το περασμένο μήνα την προσεχή επαναλειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Βεγγάζη. Η εξουσία στη Λιβύη είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε αντίπαλες κυβερνήσεις στην Τρίπολη, δυτικά, και στη Βεγγάζη, ανατολικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Εννέα συλλήψεις στο Τατζικιστάν ύστερα από υποψίες για πιθανή σύνδεση με την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: