Η ψυχραιμία του έσωσε τον 29χρονο πιλότο: Διερευνώνται τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους

File Photo Αεροσκάφος F-16 με πιλότο τον Βέλγο Steven De Vries, γνωστός ως“Vrieske”, συμμετέχει σε αεροπορικές επιδείξεις στο 11ο Athens Flying Week 2023, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, το Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2023.Το Athens Flying Week (AFW) 2023 πραγματοποιείται στην 114 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ




Οι μηχανισμοί του εκτινασσόμενου καθίσματος στο μαχητικό αεροσκάφος F16 Block 52+ που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χαλκιδικής και της Αλοννήσου, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία, την εμπειρία και την εκπαίδευση του χειριστή, απέβησαν καθοριστικοί παράγοντες για τη σωτηρία του.

Ο 29χρονος υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου νοσηλεύεται.

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε. «Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Trikalanews.gr, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.

Τα αίτια της πτώσης του F-16 Block 52+ διερευνώνται.

Το συγκεκριμένο F-16 block 52+ που χάθηκε χτες ανοιχτά της Ψαθούρας ήταν από την παραγγελία των 30 F-16 block 52+ που είχε γίνει το 2005 επί κυβερνήσεως Καραμανλή συνολικού κόστους 1,7 δισ. ευρώ. Πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση του BLOCK 50 με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και εξελιγμένο κινητήρα.




Τα Ελληνικά BLOCK 52+ εντάχθηκαν στις 340, 343 και 337 μοίρες με χαρακτηριστικά κλήσης «Αλεπού», «Αστέρι» και «Ghost» αντίστοιχα. Επιχειρούν από τις αεροπορικές βάσεις της Σούδας (115 ΠΜ) και Λάρισας (110 ΠΜ).

Το συγκεκριμένο F-16 block 52+ της 337 Μοίρας που χάθηκε χτες ανοιχτά της Ψαθούρας είχε επιλεγεί να αναβαθμιστεί σε Viper.

Σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς Fly away cost δηλαδή με τα απολύτως βασικά, χωρίς όπλα και άλλα συστήματα, ως πτητική μηχανή, δεν πέφτει κάτω από 60 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από trikalanews, ieidiseis

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: