Η πιο διχαστική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ… μέχρι την επόμενη: Προβλέπει «λουτρό αίματος» αν δεν εκλεγεί, κάποιοι μετανάστες «δεν είναι άνθρωποι», λέει

Former US president Donald J. Trump salutes as he delivers a speech at the Buckeye Values PAC Rally presidential election campaign in Vandalia, Ohio, USA, 16 March 2024. EPA/MARK LYONS




Η εκδήλωση στο Οχάιο φαινομενικά είχε σκοπό να προμοτάρει τον υποψήφιο που προτιμούσε στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία στην πολιτεία αυτή, όμως έδωσε την αφορμή στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει μια ελεύθερη ομιλία με περιφρονητική και καυστική γλώσσα εναντίον όλων όσων θεωρεί ότι καταστέφουν τη δική του Αμερική.

Διατηρώντας μια σταθερή ροή προσβολών και ειρωνίας προέβλεψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είχαν ποτέ άλλες εκλογές αν δεν κέρδιζε τον Νοέμβριο. «Δεν νομίζω ότι θα έχετε άλλες εκλογές ή σίγουρα όχι εκλογές που να έχουν νόημα».

Υπογραμμίζοντας το ζοφερό όραμά του σε περίπτωση μη εκλογής του τον Νοέμβριο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μονομάχος εναντίον του προέδρου Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές, προέβλεψε ότι, αν δεν κερδίσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν ποτέ ξανά εκλογές. Και πρόσθεσε: «Τώρα, αν δεν εκλεγώ, θα είναι ένα λουτρό αίματος για όλους – αυτό θα είναι το λιγότερο. Θα είναι λουτρό αίματος για τη χώρα».

Το σκοτάδι και η μαυρίλα επανέρχονταν συνεχώς στην ομιλία του.Μιλώντας για την οικονομία των ΗΠΑ και την αυτοκινητοβιομηχανία, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε να επιβάλει δασμούς σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο εξωτερικό, εάν κερδίσει.

Ο πρώην πρόεδρος άνοιξε την ομιλία του επαινώντας τους ανθρώπους που εκτίουν ποινές σε σχέση με την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο. Ο κ. Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες που συνδέονται με τις προσπάθειές του να ανατρέψει την εκλογική του ήττα, τους αποκάλεσε «ομήρους» και «απίστευτους πατριώτες», επαίνεσε το πνεύμα τους και υποσχέθηκε να τους βοηθήσει εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο. Επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς του ότι οι εκλογές του 2020 ήταν αποτέλεσμα κλοπής, κατηγορίες που δεν στηρίζονται με αποδείξεις ή επιχειρήματα.

Ο κ. Τραμπ ενθάρρυνε επίσης τους φόβους για την εισροή μεταναστών που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες στα νότια σύνορα. Όπως έκανε κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας του το 2016, ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε εμπρηστική και υποτιμητική γλώσσα για να χαρακτηρίσει πολλούς μετανάστες ως απειλές για τους Αμερικανούς πολίτες.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι άλλες χώρες άδειαζαν τις φυλακές τους από «νεαρούς» και τους έστελναν πέρα από τα σύνορα. «Δεν ξέρω αν τους αποκαλείτε «άνθρωπους», σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε. «Δεν είναι άνθρωποι, κατά τη γνώμη μου». Σε άλλο σημείο τους χαρακτήρισε ως «ζώα».

Με πληροφορίες από NYT

Ο “σίφουνας” Τραμπ και οι επιπτώσεις ειδικά στην Ευρώπη, εάν κατακτήσει ξανά τον Λευκό Οίκο: Το τέλος του κόσμου όπως το ξέραμε; Ή μία “παγκόσμια επανάσταση”; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: