Ο “σίφουνας” Τραμπ και οι επιπτώσεις ειδικά στην Ευρώπη, εάν κατακτήσει ξανά τον Λευκό Οίκο: Το τέλος του κόσμου όπως το ξέραμε; Ή μία “παγκόσμια επανάσταση”; (video)

epa11210314 Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a ‘Get Out The Vote Rally’ campaign event at the Forum River Center in Rome, Georgia, USA. EPA, ERIK S. LESSER




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ξανά, λοιπόν, απέναντι για να αναλάβουν τις τύχες της μεγαλύτερης δύναμης του κόσμου, ο σημερινός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και ο προηγούμενος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο διαθέτει η αμερικανική υπερδύναμη. Πέρα από φανατισμούς, ακόμα και οι οπαδοί τους αναγνωρίζουν ότι ο σημερινός Πρόεδρος δείχνει έντονα τα σημάδια της ηλικίας του και ο προηγούμενος ότι έχει τόσα δικαστικά προβλήματα που δεν θα έπρεπε να τολμήσει να ζητήσει ξανά τη ψήφο των πολιτιών.

Ο κ. Μπάιντεν εμφανέστατα δυσκολεύεται, και το θέμα της ηλικίας γίνεται πρωτοσέλιδο στα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των ιατρών του, οι  οποίοι επιμένουν πως είναι υγιέστατος. Βεβαίως, άλλο το να είναι ένας άνθρωπος υγιής και άλλο να μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του Προέδρου της Αμερικής.

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μία κατηγορία από μόνος του. Έχει παραβιάσει όλους τους κανόνες και εκτός όλων των δικαστικών του προβλημάτων, αντιμετωπίζει και αυτός θέματα υγείας. Στα βίντεο που κυκλοφορούν δείχνει να έχει θέμα αστάθειας, όπως και άλλα ιατρικά θέματα.

Με λίγα λόγια, τα δύο κόμματα, το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό προωθούν τις υποψηφιότητες δύο πολιτικών, οι οποίοι έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί από την πολιτική ζωή. Μπορεί κανείς να βρει εξαιρετικούς νέους πολιτικούς και στις δύο παρατάξεις, που έχουν όλα τα προσόντα να ηγηθούν των Ηνωμένων Πολιτειών σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μπάιντεν και ο κ. Τράμπ παλεύουν στήθος με στήθος και εάν παραμείνουν στην εκλογική κούρσα θα γίνουμε μάρτυρες μίας αμφίρροπης αναμέτρησης, η οποία θα κριθεί τις μεταμεσονύχτιες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και στην Καλιφόρνια.

Στην Αμερική δεν εκλέγεται ο υποψήφιος με τους περισσότερους ψήφους, αλλά αυτός που κερδίζει τους πιο πολλούς εκλέκτορες. Είναι ένα σύστημα διάτρητο, χωρίς αμφιβολία. Στις εκλογές του 2020 ο κ. Μπάιντεν πέρασε τον Τραμπ με αρκετά εκατομμύρια ψήφους. Όμως, αν ο δεύτερος κέρδιζε την πολιτεία της Τζόρτζια τώρα θα ήταν Πρόεδρος. Είναι ένα άδικο σύστημα.

Υποθετικά ομιλώντας, στην περίπτωση που νικήσει ο κ. Τραμπ, η γη θα γυρίσει …ανάποδα, όπως σχολιάζουν οι οπαδοί του. Και αναμένουν ότι θα αλλάξει τα πάντα. Ο ίδιος κάνοντας προφανώς πλάκα, διότι δεν είναι δυνατόν να ομιλούσε σοβαρά, είπε ότι για μία μέρα θα κηρύξει δικτατορία!!!

Πρόκειται για ένα τρόπο σκέψης που θα χαρακτηρίζαμε φρικτό και προσβολή στη Δημοκρατία. Αλλά Τραμπ είναι αυτός. Δεν “ευλόγησε” την εισβολή των ψεκασμένων οπαδών του στο αμερικανικό Κογκρέσο; Δεν πιστεύει μέχρι σήμερα ότι του έκλεψαν τις εκλογές, κάτι το οποίο είναι συνειδητό ψέμα;

  • Εάν εκλεγεί θα είναι ένας ανεξέλεγκτος Πρόεδρος, ο οποίος θα συνεργαστεί με όλους τους αυταρχικούς ηγέτες του κόσμου και βεβαίως θα δούμε μία άλλη αντιμετώπιση εκ μέρους του δικού του Λευκού Οίκου στους πολέμους της Ουκρανίας και της Γάζας.

Είναι πολύ αμφίβολο αν θα συνεχίσει να ενισχύει οικονομικά και στρατιωτικά το Κίεβο. Την ίδια στιγμή θα ταυτιστεί απόλυτα με τις πολιτικές του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Και για τα δύο θέματα οι αναλυτές διαβάζουν ανοιχτό βιβλίο. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα αντιμετωπίσει τις δύο μεγαλύτερες κρίσεις παγκοσμίως αυτή τη στιγμή.

Την ίδια στιγμή, η εκλογή του θα δώσει ώθηση σε όλα τα ακροδεξιά κόμματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Αντιπαθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν πιστεύει στο θεσμό του ΝΑΤΟ. Τη δεύτερη φορά, και έχοντας την εμπειρία από την πρώτη προεδρική του θητεία, ο Τραμπ θα είναι εκδικητικός για όσους θεωρεί ότι τον “πρόδωσαν”.

Από την άλλη, εάν επανεκλεγεί ο νυν Πρόεδρος, οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες. Θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική. Το ερώτημα είναι άλλο: Αν ο κ. Μπάιντεν, αλλά και ο κ. Τραμπ, στην κατάσταση που βρίσκονται μπορούν να κυβερνήσουν.

Αλλά αυτό θα είναι θέμα επόμενων άρθρων. Μέχρι το Νοέμβριο θα ζήσουμε φοβερές αναταράξεις που θα επηρεάσουν όλο τον πλανήτη…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Μία αχτίδα φωτός στην καταχνιά των σφαγών και της καταστροφής στη Μέση Ανατολή: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου έσπασε το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: