Οι νέες επαφές Ολγκίν και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuellar. Φωτογραφία Twitter, UN Cyprus, @UN_CYPRUS




Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σε σχέση με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ και η πολιτική διάσταση που παίρνει, και οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τις κυπριακές εφημερίδες.

Επίσης προβάλλονται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραπέμψει την Κύπρο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω μη συμμόρφωσής της με την οδηγία για τους οικότοπους και η ακρίβεια σε συνάρτηση με τις νέες “πράσινες” φορολογίες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Διαστάσεις παίρνει η πολιτική διάσταση» γράφει στο κύριο της θέμα πως για το ζήτημα της Μονής Οσίου Αββακούμ, όπως ξεκαθάρισε ο ΔΗΣΥ “ουδείς είναι υπεράνω του νόμου».

Αλλού προβάλλει δήλωση της Ισότητας ότι επείγει άμεσα η μονιμοποίηση 6 χιλιάδων εκτάκτων στο δημόσιο. Γράφει αλλού ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει την Κύπρο στο σκαμνί για 28 περιοχές Natura αφού δεν έχει θεσπίσει τα απαραίτητα μέτρα διατήρησης.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Το κόλπο για να αναβλύζει…’μύρο’ ο σταυρός της Μονής» αναφέρει ότι βίντεο καταγράψει μοναχό να περιλούζει υπό τις οδηγίες του ηγουμένου Νεκτάριου τον σταυρό-σύμβολο της μονής με υγρό μείγμα από παγούρι το οποίο παρουσίαζαν στη συνέχεια ως ‘μύρο’.

Αλλού αναφέρει ότι ο όμιλος της Eurobank βλέπει την απόφασή του να καταστεί μέτοχος πλειοψηφίας της Ελληνικής Τράπεζας ως ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής του. Γράφει επίσης ότι την κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων για ασθενείς που αποστέλλονται στο εξωτερικό και ενός συνοδού θα καταβάλλει το κράτος, αν τα εισοδήματα της οικογένειας δεν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ανοίγουν τους λογαριασμούς» γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι ανακριτές θα ζητήσουν από το Δικαστήριο την έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών στην υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Αναφέρει επίσης ότι ο ηγούμενος Νεκτάριος φέρεται να ορκιζόταν ότι δεν έδινε ρευστό στον Ησαΐα και τώρα τον καταγγέλλει ότι απαιτούσε και λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Γράφει αλλού ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ συνεχίζει τις επαφές της και άφησε να διαφανεί ότι η ίδια δεν είναι διατεθειμένη, ένα δεν υπάρξει δυναμική, να σύρει τα Ηνωμένα Έθνη και τις δύο πλευρές σε συνομιλίες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στο μικροσκόπιο της Βουλής με διαφωνία ΕΛΑΜ οι χειρισμοί της Αστυνομίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι “άλλα αντ’ άλλων” λέει ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση αντί να εξετάζει αντισταθμιστικά μέτρα και μειώσεις τιμών στο ρεύμα και στα καύσιμα επισπεύδει τις διαδικασίες για τις νέες “πράσινες” φορολογίες.

Γράφει επίσης ότι έπειτα από δύο έρευνες και έπειτα από δυο μήνες μελετών, το Υπουργικό δεν πήρε ούτε χθες απόφαση και ανατέθηκε τρίτη έρευνα στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα του Ακάμα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Βουλευτές ζητούν παραιτήσεις για τα ύποπτα χρήματα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι Βουλευτές σήμαναν συναγερμό σχετικά με το καθήκον της Κύπρου για συμμόρφωση στις υποχρεώσεις της σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αναφέρει επίσης ότι δεύτερο φορτίο αναμένεται να σταλεί από τη Λάρνακα στη Γάζα τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, προβάλλει φωτογραφία μαθητών οι οποίοι κάνουν πρόβες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έξω από την Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ ΗΠΑ, ΗΑΕ, Βρετανίας και ΥφΥΠΕΞ Κατάρ η τηλεδιάσκεψη για τον ανθρωπιστικό διάδρομο: Κοινό ταμείο ανθρωπιστικής βοήθειας και δεύτερο πλοίο από Κύπρο προς Γάζα ανακοίνωσε ο Κόμπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: