«Η δική μας Ελλάδα» (Our Own Greece): Στο ιστορικό αμφιθέατρο “Symphony Space” στο Μανχάταν -Ελληνες και ελληνοαμερικανοί μουσικοί ζωντανεύουν την Ελλάδα από την εποχή του Μακρυγιάννη μέχρι σήμερα

Από την αφίσα της εκδήλωσης via anamniseis.gr




«Η δική μας Ελλάδα» (Our Own Greece) είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα λάβει χώρα στις 24 Μαΐου στο ιστορικό αμφιθέατρο “Symphony Space” στο Μανχάταν.

Πρόκειται για μια συναυλία με πρωταγωνιστές τρεις διακεκριμένους ερμηνευτές και συγκεκριμένα την ομογενή σοπράνο Λίνα Ορφανού, τον Πέτρο Γαϊτάνο και Μπάμπη Τσέρτο, καθώς επίσης και τη λαϊκή ορχήστρα που πλαισιώνεται από ταλαντούχους Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς μουσικούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας “anamniseis”, πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο ιστορία, μνήμες και συγκίνηση.

Διευθυντής παραγωγής είναι ο Λάμπρος Ντίνος, τη συναυλία που θα περιλαμβάνει και κινηματογραφικά ντοκουμέντα σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Γκράλτερ και τα σκηνικά επιμελείται η Μαρία Βασιλάκη.

30 τραγούδια, 25 κινηματογραφικά αποσπάσματα από ιστορικά ντοκουμέντα και ταινίες, 7 μουσικοί και 4 σολίστ σε μια παράσταση γεμάτη Ελλάδα. Στην οθόνη, εποχές και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Ο ποιητικός λόγος του Μακρυγιάννη, του Σολωμού, του Κάλβου, του  Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου, της Παπαγιαννοπούλου, του Ελευθερίου, πλέκονται με τις μαγικές εικόνες του Κούνδουρου, του Αγγελόπουλου, του Βούλγαρη και τις μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Λεοντή, Μικρούτσικου αλλά και των Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Βαμβακάρη, Σπανουδάκη, Πάνου, Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Πλέσσα, Σπανού, Λοϊζου, Σαββόπουλου, Λάγιου.

Σημειώνεται ότι το ιστορικό αμφιθέατρο του Μανχάταν «Symphony Space» , ετοιμάζεται να εορτάσει την 110η επέτειο της ιδρύσεώς του, και η εν λόγω συναυλία είναι το μοναδικό ελληνικό και ελληνοαμερικανικό πολιτιστικό δρώμενο της άνοιξης.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Ενδυνάμωση δεσμών με την Ελληνική Διασπορά: Mέσω της επικοινωνίας, της συνεργασίας και των σχέσεων με τον απανταχού ελληνισμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: