Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση [σκληρά videos]

Ο άνδρας φλέγεται και κάποιος άλλος προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα. Screenshot via YouTube@AJ Huber @Huberton/




Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο άνδρας βρισκόταν στον καθορισμένο χώρο διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Πλάνα από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  δείχνουν έναν άνδρα ξαπλωμένο ανάσκελα στο πεζοδρόμιο έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, ενώ το κάτω μέρος του σώματός του φλέγεται.

Ένας άλλος άνδρας τον ψεκάζει με έναν πυροσβεστήρα που φαίνεται να σβήνει τη φωτιά.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να φύγει από το δικαστήριο πριν ο άνδρας αυτοπυρποληθεί σε μια περιοχή που είχε προοριστεί για διαδηλωτές υπέρ και κατά του Τραμπ.

Ο άνδρας εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες να έχει περιλούσει το σώμα του με υγρό πριν από την πυρκαγιά, ενώ οι δημοσιογράφοι στο σημείο τον  είδαν τον να πετάει φυλλάδια στον αέρα, προτού ανάψει αναπτήρα και αυτοπυρποληθεί

Σε ένα φυλλάδιο που μπόρεσαν να δουν δημοσιογράφοι του Reuters ήταν γραμμένες φράσεις για «κακούς δισεκατομμυριούχους» και καλούσε τους ανθρώπους να «αποκαλύψουν αυτή τη διαφθορά». Σε αυτό το φυλλάδιο δεν υπήρχε αναφορά στον Τραμπ.

Το κίνητρο του άνδρα είναι άγνωστο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αναφέρει η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Στο δικαστήριο στο κέντρο του Μανχάταν, που φρουρείται υπό έντονη αστυνομική παρουσία, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα, την πρώτη μέρα της δίκης του Τραμπ. Ωστόσο έκτοτε ο αριθμός των συγκεντρωμένος έχει μειωθεί.

Αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο Reuters ότι ορισμένοι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ έξω από το δικαστήριο σκορπίστηκαν όταν ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των ενόρκων για τη δίκη κατά του Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουν εναρκτήριες δηλώσεις την επόμενη εβδομάδα. Στην υπόθεση αυτή ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και στις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC/ Sky News

 

Πεδίο μάχης το ελίτ Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης: 108 συλλήψεις φοιτητών που έστησαν καταυλισμό διαμαρτυρίας για τη Γάζα * Αναστολή φοίτησης για 6 από αυτούς [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: