Οι billionaires των ΗΠΑ «ξεπουλάνε« τις μετοχές τους και κάνουν τα μετρητά τους χρυσό: Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Ή απλώς φοβούνται την εκλογή Τραμπ…

Αμερικανικές σημαίες κυματίζουν στη Wall Street, στη Νέα Υόρκη. EPA, JUSTIN LANE




Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι πωλούν μαζικά μετοχές των εταιρειών τους – πυροδοτώντας φόβους για μια επικείμενη οικονομική καταστροφή.

Ο Τζεφ Μπέζος – ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος πίσω από τον Μπέρναρντ Αρνό της Louis Vuitton και τον Έλον Μασκ – πούλησε μόνον αυτό το μήνα μετοχές της Amazon αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mark Zuckerberg – ο τέταρτος πλουσιότερος – πούλησε περίπου 1,4 εκατομμύρια μετοχές της Meta, αξίας περίπου 638 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, κέρδισε 150 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, στο πρώτο του cash-out από τότε που ανέλαβε τα ηνία στην τράπεζα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο Leon Black της Apollo Global Management πραγματοποίησε επίσης την πρώτη του πώληση, αξίας 172,8 εκατομμυρίων δολαρίων,μετά από 34 χρόνια.

Η οικογένεια Walton της Walmart πούλησε μετοχές 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις της σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Δεκέμβριο.

Η σειρά των συναλλαγών έγιναν όλες μέσα σε λίγες εβδομάδες, η μία από την άλλη, και έχουν ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις.

Οι ειδικοί, αυτή την εβδομάδα, θεώρησαν ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ και καθώς ο δείκτης S&P 500 – ένας αξιόπιστος δείκτης της ευρύτερης οικονομίας – παραμένει σε υψηλό όλων των εποχών.

«Αν διαβάζετε τα «φύλλα τσαγιού» και εξετάζετε τι μπορεί να συμβεί με την πολιτική μας τον επόμενο χρόνο περίπου, τα πράγματα είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή – οι αγορές είναι ανοδικές», δήλωσε στο Fortune ο σύμβουλος της οικονομικής εταιρείας Άλαν Τζόνσον στα τέλη του περασμένου μήνα.

Το προσωπικό της Johnson Associates με έδρα το Μανχάταν συνέχισε να προτείνει ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα δυνητικά ασταθούς πτώσης, που συμπίπτουν με τις επερχόμενες γενικές εκλογές. «Με την πολιτική μας και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γεωπολιτικά, ίσως δεν θα είναι τόσο καλά σε ένα χρόνο ή σε δύο χρόνια από τώρα», παραδέχθηκε.

Στη συνέχεια, ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε την πρόσφατη, εντυπωσιακή απόδοση του S&P 500 και τον τρόπο με τον οποίο ανέβηκε περισσότερο από 27% το περασμένο έτος.

Αυτή η εξέλιξη πρόσθεσε δισεκατομμύρια στα χαρτοφυλάκια των μεγεθών που ευθύνονται για τις πρόσφατες πωλήσεις μέσα σε ένα χρόνο, υπενθύμισε ο Johnson – προσθέτοντας ότι αυτά τα στελέχη είναι επί του παρόντος «περισσότερα σε χρήματα» από το αναμενόμενο.

Προτροπές για αγορά χρυσού

Η American Hartford Gold, μια εταιρεία που διοχετεύει χρυσό και άλλα μέταλλα στους επενδυτές, πρότεινε σε ένα βίντεο προώθησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας στα τέλη του περασμένου μήνα ότι οι μεγάλες ρευστοποιήσεις μπορεί να είναι σημάδι μιας οικονομικής πτώσης που έρχεται ακόμη.

Ο Ανώτερος Διευθυντής Mechi Block δήλωσε ότι οι διευθύνοντες Σύμβουλοι -χρησιμοποιώντας τη διαφορετική οπτική τους για την οικονομία  θα «έβγαιναν έξω πριν σκάσει η φούσκα της τεχνολογίας».

«Οι δισεκατομμυριούχοι CEO όπως ο [Jeff] Bezos, [Mark] Zuckerberg, ο Jamie Dimon και η οικογένεια Walton ξεπουλούν τεράστια ποσά από τις μετοχές τους και οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι CEOS μπορεί να προετοιμάζονται για μια οικονομική ύφεση», είπε τον Φεβρουάριο.

«Μια υπερθερμασμένη χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να σκαρφαλώνει σε νέα ύψη», συνέχισε, προσθέτοντας, «καθώς οι επενδυτές τρέφουν αυτή τη φρενίτιδα από φόβο μήπως χάσουν, οι οικονομικοί γνώστες ξεφορτώνονται μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Είπε ότι το κίνητρό τους, αν και δεν έχει αποδειχθεί, «θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους κανονικούς Αμερικανούς».

«Αυτές οι μετοχές», είπε, «πωλούνται καθώς ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών» – ένας δείκτης που πιστώθηκε σε «επτά» μόλις εταιρείες.

«Η μετοχή της Meta έχει εκτιναχθεί στα ύψη 186%, η JPMorgan είναι σχεδόν 30% και η Amazon έχει ουσιαστικά εκτιναχθεί κοντά στο 90%. Και οι τρεις εταιρείες διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ», είπε.

«Η πώληση τεράστιων τμημάτων μετοχών μπορεί επίσης να στείλει ένα πιο τρομερό μήνυμα σε μεμονωμένους επενδυτές», προειδοποίησε περαιτέρω. «Συνήθως, αν οι CEO αγοράζουν μετοχές, δείχνει εμπιστοσύνη στο μελλοντικό δυναμικό ανάπτυξης αυτής της εταιρείας.

Τέλος, σημείωσε ότι ο Dimon έκρουσε πρόσφατα τον κώδωνα του κινδύνου για την αστρονομική αύξηση του δημόσιου χρέους και τις παρατεταμένες επιπτώσεις του πληθωρισμού και των αυξανόμενων γεωπολιτικών συγκρούσεων, ενθαρρύοντας τους Αμερικανούς να αγοράσουν χρυσό ως τρόπο αντιστάθμισης χρηματοοικονομικού κινδύνου που συνδέεται με τα χρηματιστήρια.

Ως αποτέλεσμα, ο χρυσός διαπραγματευόταν κοντά σε υψηλά ρεκόρ λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αργότερα, αξίας περίπου 2.193,80 $ η ουγγιά

Με πληροφορίες από DAILYMAIL.COM / ALEX HAMMER

Startup που υποστηρίζουν Γκέιτς, Μπέζος και Τζακ Μα ψάχνει κοιτάσματα σπανίων ορυκτών με τεχνητή νοημοσύνη: Βρήκαν ήδη απίστευτες ποσότητες χαλκού στη Ζάμπια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: