Η άφιξη του «Open Arms» στη Γάζα και η συμφωνία για το τερματικό φυσικού αερίου στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: An Open Arms ship sails off the coast of the Gaza Strip, 15 March 2024. EPA, MOHAMMED SABER




Η υπόθεση που αφορά τη Μονή Οσίου Αββακούμ και οι καταθέσεις που λαμβάνονται, η συμφωνία να επαναρχίσουν οι εργασίες για κατασκευή και λειτουργία του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου στο Βασιλικό, η άφιξη του “Open Arms” στη Γάζα και η ακρίβεια, είναι μεταξύ των θεμάτων δεσπόζουν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Κουκουλοφόροι Αστυνομικοί;” αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, ο οποίος είπε ότι σίγουρα θα γνώριζαν για την παρουσία Αστυνομικών εκτός καθήκοντος στη Μονή, ενώ δεν είναι αδίκημα οι κουκούλες.

Αλλού γράφει ότι υπό κράτηση βρίσκεται 41χρονος και 34χρονος στη Λεμεσό μετά τον εντοπισμό των 850 χιλιάδων ευρώ ενώ στη Λάρνακα ο παραλήπτης των 8 εκατομμυρίων παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανακοινώθηκε η επανέναρξη εργασιών στο Βασιλικό.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι Κινέζοι επιστρέφουν στο Βασιλικό και πιάνουν δουλειά» ότι η επανέναρξη των εργασιών ερμηνεύεται ως πρώτο βήμα εκτόνωσης της κρίσης στις σχέσεις της Κυβέρνησης με την κοινοπραξία CPP-Metron Consortium που έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Αλλού γράφει ότι στην Πάφο γυναίκες κατάγγειλαν βιασμό στην Αστυνομία αλλά εξετάστηκαν 12 ώρες μετά. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι στο έργο των ποινικών ανακριτών και του ΤΑΕ Λευκωσίας στράφηκε το ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη μονή Οσίου Αββακούμ.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Φέρνουν Κινέζους, πιάνουν δουλειά» και γράφει ότι μετά από μια τετράωρη συνάντηση του Υπουργού Ενέργεια Γιώργου Παπαναστασίου με αντιπροσωπεία της κινέζικης CPP επήλθε συμφωνία και θα επισπευσθεί η έκδοση βίζας για περίπου 120 τεχνικούς από την Κίνα για να προχωρήσουν με το τερματικό φυσικού αερίου.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας κατέθεσε χθες πρόσθετα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ. Αλλού αναφέρεται σε γκαλερί – βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Η ακρίβεια διαβρώνει τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων» αναφέρει ότι διαπιστώνεται αύξηση 2,1% στα τρόφιμα, 2,8% σε ένδυση και υπόδηση και 6,1% σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Αλλού γράφει ότι οι αρμόδιες αρχές ρίχνουν σκοτάδι αντί άπλετο φως για διαλεύκανση του σκανδάλου της Μονής Αββακούμ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ενεργειακή ακρίβεια που αδειάζει τα πορτοφόλια των καταναλωτών και γράφει για τη συνάντηση ΑΚΕΛ με τις συντεχνίες της ΑΗΚ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Έφθασε στη Γάζα η ανθρωπιστική βοήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι άρχισαν οι διαδικασίες για να μπορέσει να ξεφορτώσει το φορτίο του το ‘Open Arms’ που βρίσκεται πλέον στη Γάζα.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι η Αστυνομία αρνείται ότι υπήρξε κωλυσιεργία από πλευράς της στο θέμα της Μονής Αββακούμ. Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Ενέργειας υπόσχεται στήριξη στους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Δεύτερη συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ολγκίν μέσα σε μια εβδομάδα: Αφήνει στην Κύπρο στενή της συνεργάτιδα που θα είναι «τα αυτιά και τα μάτια» της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: