Έξω φρενών η Αννίτα Δημητρίου με την αποχώρηση του Μάριου Πελεκάνου: Πλήγμα για τον ΔΗΣΥ, ενθουσιασμός στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ που αλλάζει …”πρόσωπο”!

Η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σε ομιλία της στην Αθήνα. Φωτογραφία Twitter via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Με σαφείς αιχμές κατά της επιλογής του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Μάριου Πελεκάνου να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ήταν η πρώτη αντίδραση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου.

Αυτούσια η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου:

Ο ιδρυτής μας και οι δεκάδες χιλιάδες συναγωνιστές που έκαναν τον Δημοκρατικό Συναγερμό πρωταγωνιστική δύναμη στη χώρα, μας έμαθαν να βλέπουμε την παράταξη ως πεδίο προσφοράς, όχι ως όχημα ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών.

Οφείλουμε να ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Να αξιοποιούμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να δίνουμε, όχι να παίρνουμε.

Αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες συναγωνιστές που βρίσκονται στις πόλεις και τις κοινότητες, στο εξής θα γίνουν ασπίδα απέναντι σε κάθε είδους υπονόμευση, σε κάθε είδους σχεδιασμό που επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι έκτισαν με κόπο. Όσοι υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, προδίδουν την εμπιστοσύνη τους και εκμεταλλεύονται την ανοχή τους κάνουν μοιραίο λάθος.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα βρίσκεται πάντοτε απέναντι στον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό των άκρων. Και στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, με τις ιδέες και τις θέσεις του, θα βγει νικητής και πιο δυνατός.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου για την ένταξη του Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, κάνοντας λόγο για ανταπόκριση σε όσα το ΕΛΑΜ έχει ως πολιτικές θέσεις και επιδιώκει να εφαρμόσει για την Κύπρο. Υπογράμμισε δε, πως ο κ. Πελεκάνος εντάσσεται στο ΕΛΑΜ όχι μόνο για τις ευρωεκλογές.

Σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Χρίστου, ανέφερε πως ο Μάριος Πελεκάνος, σε αρκετά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, είχε παρόμοια προσέγγιση. Ο κ. Πελεκάνος, έχει την πολιτική ωριμότητα και την οξυδέρκεια να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό του και για το πολιτικό του μέλλον, σημείωσε μεταξύ αλλων ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Η πρόσκληση του ΕΛΑΜ είναι ανοιχτή και απευθύνεται στους πάντες οι οποίοι πιστεύουν ότι τα όσα πρεσβεύει και επιδιώκει το κόμμα είναι σωστά και είναι πρόθυμοι να ενταχθούν σε αυτόν τον πολιτικό αγώνα, ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Εξάλλου, ο Χρίστος Χρίστου διέψευσε ότι ο Μάριος Πελεκάνος, εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ εξαιτίας της πικρίας του για την μη συμπερίληψή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως ο ίδιος πάντα είχε τις δικές του απόψεις, τις οποίες εξέφραζε κατά καιρούς και ίσως στο ΕΛΑΜ να βρήκε τον φυσικό του χώρο.

Ο Μάριος Πελεκάνος έφυγε από τον ΔΗΣΥ, πήγε στο ΕΛΑΜ: Μεγάλη απώλεια για το κόμμα της Δεξιάς, ενισχύεται η κυπριακή ακροδεξιά με την ένταξη του στο ευρωψηφοδέλτιο της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: