Έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη και στη Βουλή για μια ώρα: Συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» για την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο λόφος της Ακρόπολης διακρίνεται με σβηστά τα φώτα, μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας της WWF “Ώρα της Γης” (Earth Hour), το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Η Αθήνα έσβησε τα φώτα και συμμετείχε στην «Ώρα της Γης». Η Ακρόπολη αλλά και η Βουλή των Ελλήνων είναι μεταξύ των σημαντικών σημείων της χώρας που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για την μάχη κατά της κλιματικής κρίσης.

Η «Ώρα της Γης» είναι ένα ετήσιο γεγονός, κατά το οποίο άνθρωποι, επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνήσεις καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα «Ώρα της Γης» (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Απόψε, μεταξύ άλλων η Όπερα του Σίδνεϋ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, αλλά και εδώ, στην Αθήνα το Προεδρικό Μέγαρο και μέρος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα.

Η Βουλή

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετείχε, για μία ακόμη χρονιά, στην εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης», μια διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία της φύσης, που εστιάζει φέτος στην προστασία των δασών.

Τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής έσβησαν για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, «ως μια συμβολική πράξη που αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα μήνυμα που υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη χώρα μας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη μας αφορά όλους ως πολίτες, καθώς η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί».

Μαθαίνοντας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και σε ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου, γινόμαστε κι εμείς η ασπίδα για την προστασία των δασών μας που προσφέρουν τα πολλαπλά οφέλη τους όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Βουλής.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Μεγάλη η πληρότητα στους τουριστικούς προορισμούς – Καλός ο καιρός την Κυριακή, τοπικές βροχές τη Δευτέρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: