Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Μεγάλη η πληρότητα στους τουριστικούς προορισμούς – Καλός ο καιρός την Κυριακή, τοπικές βροχές τη Δευτέρα

Τοπίο κατά τη διάρκεια του δειλινού στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα οι κάτοικοι της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων φόρτωσαν βαλίτσες στα αυτοκίνητα ή πήραν ανα χείρας τις αποσκευές τους για μια εορταστική τριήμερη απόδραση.

Η έξοδος της 25ης Μαρτίου ήταν κι αυτή μαζική, άλλωστε ο καιρός ήταν καλύτερος από εκείνον της Καθαράς Δευτέρας. Οι επιχειρηματίες στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς τρίβουν τα χέρια τους.

Περισσότεροι από 100.000 Αθηναίοι αναχώρησαν από το Λεκανοπέδιο με κάθε μέσο ενόψει τριημέρου. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στους σταθμούς των διοδίων. Με αυξημένες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά φυσικά και οι Κυκλάδες. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στους σταθμούς των διοδίων.

Δημοφιλείς προορισμοί

Τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας για ένα δωμάτιο, ωστόσο η διαθεσιμότητα είναι μηδενική. Σε ολόκληρη την Μεσσηνία η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αγγίζει το 100%.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος, εκπρόσωπος τύπου Συλλόγων Εστίασης αναψυχής Καλαμάτας δήλωσε: «Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο, η πίεση της δουλειάς είναι μεγάλη, τα περισσότερα καταστήματα ετοιμάζονται, έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν αυτό το τριήμερο έτσι ώστε να υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο».

Πολλοί επέλεξαν να επισκεφτούν τα Μετέωρα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Αυξημένη πληρότητα καταγράφεται στα τουριστικά καταλύματα των Μετεώρων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Η πληρότητα αγγίζει το 95%.

Η Πηνελόπη Μαγκουρά, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Μετεώρων επεσήμανε: «Περιμένουμε τον κόσμο που δεν έχει έρθει να έρθει στα Μετέωρα, να δει αυτό το μοναδικό φαινόμενο γιατί το ταξίδι στα Μετέωρα είναι ένα ταξίδι εμπειρίας που πρέπει ο καθένας να ζήσει έστω μια φορά στη ζωή του».

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η επισκεψιμότητα στην πόλη του Βόλου.

Ο Βασίλης Καραουλάνης, Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Μαγνησίας ανέφερε: «Η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 85-90% αυτή τη στιγμή. Ευελπιστούμε ότι μέχρι αύριο θα έχουμε φτάσει στο 100% παντού, όσον αφορά την πόλη του Βόλου, τα περίχωρα του».

Ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το τριήμερο είναι τα Ιωάννινα.

Το Κάστρο, η Λίμνη και το νησί προσελκύουν πολλούς επισκέπτες στην πόλη των Ιωαννίνων για αυτό το τριήμερο.
Ο Στάθης Σιούτης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αγγίζουμε το 100%. Κάποιος για να βρει τώρα ελεύθερο δωμάτιο θα μπορέσει μόνο αν υπάρξει κάποια ακύρωση».

Γεμάτη επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό είναι η Φλώρινα.

100% είναι η πληρότητα στα καταλύματα στην περιοχή της Φλώρινας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Η Θεοδοσία Τζαβέλλα, Ξενοδόχος στην Φλώρινα δήλωσε:

«Για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σημειώνεται μεγάλη επισκεψιμότητα. Όλα τα καταλύματα έχουν 100% πληρότητα σε όλες τις περιοχές εδώ κοντά όπως οι Πρέσπες, το Νυμφαίο».

Όσοι δεν έχουν κλείσει ακόμα διαμονή, θα δυσκολευτούν, καθώς η διαθεσιμότητα σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς είναι περιορισμένη.

 Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές την Κυριακή, τοπικές βροχές τη Δευτέρα

Μεγάλα διαστήματα καλοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές, κυρίως τη Δευτέρα, ενώ θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων.

Την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια θα φτάσει και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο, η θερμοκρασία στα δυτικά και νότια θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς.

Πηγή: ertnews

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς για το τριήμερο: Αγαπημένοι νησιωτικοί προορισμοί Αργοσαρωνικός και Κυκλάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: