Επιθέσεις από τους ακροδεξιούς και τον οχετό του διαδικτύου: Εισαγγελική έρευνα στη Γαλλία για τις απειλές στην Άγια Νακαμουρά που θα τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς [βίντεο]

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια Άγια Νακαμουρά. EPA/MARTIAL TREZZINI EDITORIAL USE ONLY epa10762976 French singer Aya Danioko, aka Aya Nakamura performs on the main stage during the 46th Paleo Festival in Nyon, Switzerland, 22 July 2023. The Paleo is an open-air music festival in the western part of Switzerland taking place from 18 to 23 July. EPA/MARTIAL TREZZINI EDITORIAL USE ONLY




Μια Γαλλίδα τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μαλί, η Άγια Νακαμουρά ενδέχεται να ερμηνεύσει Εντίθ Πιαφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ακροδεξιά απορρίπτει μετά βδελυγμίας το σενάριο, ενώ διατάχθηκεεισαγγελική έρευνα για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της καλλιτέχνιδας.

Η Άγια Νακαμουρά, η δημοφιλέστερη γαλλόφωνη καλλιτέχνιδα παγκοσμίως, αναμένεται να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ωστόσο το μίσος ξεχειλίζει στα κοινωνικά δίκτυα, μίσος που τροφοδοτείται από την Ακροδεξιά.

Το γαλλικό περιοδικό L’Express έγραψε στα τέλη Φεβρουάριου ότι ο Μακρόν ζήτησε από την 28χρονη τραγουδίστρια να ερμηνεύσει Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών.

Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους ακροδεξιούς, που ξεσηκώθηκαν λέγοντας ότι δεν πρόκειται για αληθινή Γαλλίδα.

H ανεψιά της Μαρίν Λε Πεν και υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ανταγωνιστικό προς την θεία της και ακόμα πιο ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, η Μαριόν Μαρεσάλ, εκτιμά ότι η Άγια δεν μιλάει γαλλικά.

Στη συζήτηση παρενέβη ο εισαγγελέας και διέταξε έρευνα, ενώ καθαρή θέση υπερ. της νεαρής ράπερ πήρε η υπουργός Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η Οσκαρική Ζιλιέτ Μπινός στο τιμόνι της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: