Επιμένουν στην Ισπανία: «Ολοένα και πιο δεδομένη η μετακίνηση του Χεζόνια στον Παναθηναϊκό»

File Photo Ο Μάριο Χεζόνια επιχειρεί καλάθι κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός- Λαύριο για τον πρώτο τελικό της Γ’ φάσης των πλέι οφ της Stoiximan Basket League στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




H τρίτη διαδοχική ήττα της Ρεάλ στη Euroleague και δεύτερη σερί στη Μαδρίτη, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανησυχίας και αμφισβήτησης στους πρωταθλητές Ευρώπης, με τον ισπανικό Τύπο να εστιάζει στην εφετινή πορεία της ομάδας, αλλά και στο γεγονός ότι το μέλλον τόσο του προπονητή της ομάδας Τσους Ματέο, αλλά και αρκετών παικτών είναι στον «αέρα».

Μεταξύ των παικτών βρίσκεται και το όνομα του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος σύμφωνα με τη Marca έχει απορρίψει δύο προτάσεις ανανέωσης από τη Ρεάλ.

Η Sport μάλιστα θέλει τον «Super Mario» να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, γράφοντας συγκεκριμένα για τον Κροάτη φόργουορντ ότι: «Η μετακίνηση του Χεζόνια στον Παναθηναϊκό θεωρείται ολοένα και περισσότερο δεδομένη».

Σχετικά με τους υπόλοιπους παίκτες της Ρεάλ, προσθέτει: «Αν σκεφτούμε την επόμενη σεζόν, προκύπτουν επίσης αρκετά ερωτηματικά. Ο Έντι Ταβάρες δεν έχει ανανεώσει ακόμη με τον σύλλογο και δεν φαίνεται ότι θα το κάνει σύντομα, οι βετεράνοι Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκες βρίσκονται στους τελευταίους μήνες της καριέρας τους και ο Μούσα έχει ρήτρα για το NBA».

Από την πλευρά της, η Marca εκτιμά ότι ο «Χεζόνια δεν θα συνεχίσει στη Ρεάλ», ενώ στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει για τους υπόλοιπους παίκτες: «Πολλοί από τους παίκτες δεν ξέρουν πού θα παίξουν την επόμενη σεζόν. Το κίνητρο που υπήρχε σε πολλούς να κερδίσουν ένα συμβόλαιο, έχει μετατραπεί σε πολλούς από κατάσταση του τελευταίου διαστήματος σε αστάθεια, σύγχυση και νεύρα. Ο Ταβάρες, ακρογωνιαίος λίθος, παραμένει μακριά από την ανανέωση. Ο Μούσα υπέγραψε επέκταση ενός έτους με ρήτρα αποχώρησης από το ΝΒΑ. Η συνέχεια του Πουαριέ δεν είναι επίσης εξασφαλισμένη, όπως και του Γιουλ. Οι Ρούντι Φεερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκες διανύουν τους τελευταίους μήνες στο μπάσκετ».

Η Marca επικεντρώνεται και στο μέλλον του προπονητή Τσους Ματέο, για τον οποίο σημειώνει ότι «δεν ξέρει τι θα του συμβεί», συνεχίζοντας: «Η κατάκτηση της Euroleague τον έσωσε πέρυσι. Με αμφισβήτηση για μεγάλο μέρος της προηγούμενης χρονιάς, είχε ένα λαμπρό τέλος στη σεζόν, στην Ευρώπη, με κάποιες προσαρμογές και άλλα θαύματα, όπως η ανατροπή της σειράς κόντρα στην Παρτιζάν. Στο Final Four οι βετεράνοι τους έδωσαν τον τίτλο, με σπουδαία “σκηνοθεσία” του “Ελ Τσάτσο” και το ιστορικό καλάθι του Γιουλ. Αν και υπήρχαν επαφές με άλλους προπονητές, ο Τσους έμεινε για δεύτερη χρονιά. Αλλά δεν έχει ανανεώσει ακόμα. Και τώρα, σε μια ομάδα που φαινόταν τόσο σταθερή όσο η Μαδρίτη, όλα είναι στον αέρα».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, βάζει στο… μικροσκόπιο και την εφετινή πορεία της Ρεάλ, τονίζοντας το «επικίνδυνο προηγούμενο» που υπάρχει, αυτό της σεζόν 2013-14, όταν ο Πάμπλο Λάσο βρισκόταν στο «τιμόνι».

«Υπάρχει προηγούμενο τη σεζόν 2013-2014, με τον Λάσο στον πάγκο. Έναρξη ρεκόρ (31 σερί νίκες) και καταστροφή στο τέλος, με την ήττα στον τελικό της Euroleague στο Μιλάνο από τη Μακάμπι (μια ιδιαίτερα κατώτερη ομάδα) και στη Λίγκα στο Παλάου, σπαταλώντας το πλεονέκτημα εντός έδρας. Ήταν η τελευταία χρονιά του Μίροτιτς με τη λευκή φανέλα και οι πιο αμφιλεγόμενες εβδομάδες του προπονητή της Βιτόρια στη Μαδρίτη. Όλα χάλασαν σε μια ομάδα που έμοιαζε ανίκητη, αλλά που πλήρωσε την κακοδιαχείριση και δεν έμεινε στο ίδιο επίπεδο την κατάλληλη στιγμή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντίδραση της ΠΑΕ Λαμία στο λουκέτο: Βάλαμε όσες κάμερες έλειπαν, ελάτε για έλεγχο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: