Τα UFO του ’60 ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα μυστικών στρατιωτικών δοκιμών των ΗΠΑ: Παραδόθηκε στο Κογκρέσο η έκθεση του Πενταγώνου

FILE PHOTO Στιγμιότυπο από βίντεο που έχει δώσει στην δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, με άγνωστο εναέριο αντικείμενο να εντοπίζεται από πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Screenshot via YouTube




Η είδηση θα προκαλέσει μάλλον απογοήτευση στους απανταχού λάτρεις των UFO και των συνοδευτικών θεωριών.

Έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου που υπεβλήθη επισήμως στο Κογκρέσο πριν από λίγο, υποστηρίζει ότι η έξαρση που είχε παρατηρηθεί στις θεάσεις UFO κατά την δεκαετία του 1960, ήταν αποτέλεσμα μυστικών στρατιωτικών δοκιμών, πιθανότατα προηγμένων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων και διαστημικής τεχνολογίας, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Τα ευρήματα της έκθεσης ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις» ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ουδέποτε επαφές -ή «αλληλεπιδράσεις», όπως είναι ορθότερα ο όρος- με εξωγήινους.

Οι περισσότερες θεάσεις UFO ή «μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων» (UAP) ήταν συνηθισμένα αντικείμενα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι δέχονται πάντως και αναγνωρίζουν ότι η έκθεσή τους δεν πρόκειται να καταστείλει δημοφιλείς πεποιθήσεις περί εξωγήινων επισκεπτών.

»Τα όλο και περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματ, βιβλία, ταινίες και ο τεράστιος όγκος σχετικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τα UAP πιθανότατα έχει επηράσει τη δημόσια συζήτηση για αυτό το θέμα και ενισχύει αυτές τις πεποιθήσεις σε ορισμένα τμήματα του πληθυσμού», αναφέρει η έκθεση.

Εκπρόωσπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι που συνέταξαν την έκθεση, προσέγγισαν το θέμα με ανοιχτό μυαλό, αλλά απλώς δεν βρήκαν στοιχεία που να πιστοποιούν εξωγήινους επισκέπτες.

«Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε κάθε επίπεδο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από τις θεάσεις UFO ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα, και αποτέλεσμα λανθασμένης αντίληψης», είπε ο στρατηγός Πατ Ράιντερ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2021 (της Gallup), λίγο πάνω από το 40% των Αμερικανών πιστεύουν ότι εξωγήινα διαστημόπλοια έχουν επισκεφθεί τη Γη. Ο αριθμός αυξήθηκε στο 40% από 33% σε μόλις δύο χρόνια.

Η επιτροπή του Πενταγώνου εξήτασε αρχεία και διαβαθμισμένα αρχεία και εξέτασε όλες τις επίσημες κυβερνητικές έρευνες που χρονολογούνται από το 1945.

Οι ερευνητές εξέτασαν φήμες για εξωγήινα διαστημόπλοια και διαπίστωσαν, για παράδειγμα, ότι μια υποτιθέμενη αναφορά του 1961 που διέρρευσε σχετικά με τα UFO δεν ήταν αυθεντική. Επίσης  ότι ένα δείγμα «εξωγήινου διαστημικού σκάφους» που είχε παρουσιαστεί ως αυθεντικό δεν ήταν όντως κατασκευασμένο από κάποιο εξωγήινο υλικό, αλλά είχε κατασκευαστεί από μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βισμούθιο.

Η Επιτροπή υποσχέθηκε να εκδώσει μια νέα έκθεση που θα εξετάζει πιο πρόσφατες «εμφανίσεις» και φήμες.

Με πληροφορίες από BBC

LSD κατά του άγχους: Μια και μόνη δόση δίνει άμεση και διαρκή ανακούφιση * Εγκρίθηκε ως «πρωτοποριακή θεραπεία» στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: