«Ασφυξία» στο κέντρο της Αθήνας: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια το μεσημέρι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

FILE PHOTO: Φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Αθήνα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Η αντιπαράθεση αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», καθώς θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη της βάρδιας, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Το ραντεβού φοιτητών, ακαδημαϊκών, εργαζομένων στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικών και μαθητών έχει δοθεί στα Προπύλαια. «Όλοι στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 12.00 στα Προπύλαια! Να βουλιάξει η Αθήνα», αναφέρει το κεντρικό κάλεσμα που απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Στο πλευρό των φοιτητών αναμένεται να βρεθούν εργαζόμενοι και φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με αμφότερα τα καλέσματα να έχουν δοθεί για την πλατεία Κλαυθμώνος.

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τις ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: