Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τις ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών [δείτε live]

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλάει στη δεύτερη μέρα της μόνης συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων, κορυφώνεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα έως τις 8 το βράδυ για να ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ.

Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των κομμάτων επι της αρχής αλλά και τις διατάξεις που αφορούν την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων υπερψηφίζουν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ συνολικά η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει. Τα άρθρα που αφορούν την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων αναμένεται να λάβουν ευρύτερη στήριξη.

ΝΔ κατά ΚΚΕ: Κατάπτυστη, απαράδεκτη, υποτιμητική και σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα για «φοιτήτριες που θα ψάχνουν sugar daddies για να πληρώσουν τα δίδακτρα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: