Ανευ προηγουμένου υβριστική επίθεση Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν ο Νετανιάχου»* «Στηρίζουμε σταθερά τη Χαμάς, είναι μουτζαχεντίν, όχι τρομοκράτες»

Φωτογραφία: Turkish Presidency




Σε μία πρωτοφανή, ακραία επίθεση κατά του Ισραήλ και της κυβέρνησής του προχώρησε ο ισλαμστής πρόεδρος της Τουρκίας ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος Διάδοσης Επιστημών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη «σταθερή στήριξη» της Τουρκίας στη Χαμάς, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό της ως τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ αποκάλεσε τους μαχητές της Χαμάς «μουτζαχεντίν» που υπερασπίζονται τη γη και τον λαό τους.

 

 

Turkish President Erdogan said today his country stands firm behind #Hamas, rejected terrorism designation, and called Hamas fighters as mujahideen who defend their lands and people.

 

Εξαπέλυσε μάλιστα κατά Ισραήλ λέγοντας: «Έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων σκηνών που είναι αδύνατο για κάποιον, με έχει λίγη ανθρωπιά μέσα του, ή για ένα κράτος που σέβεται το διεθνές δίκαιο με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο, να τα κάνει όλα αυτά. Με τα εγκλήματα της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει στη Γάζα, ο Νετανιάχου και η βουτηγμένη στο μίσος κυβέρνησή του έχουν προσθέσει τα ονόματά τους ως «νέοι Ναζί» δίπλα στον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ, τον Φράνκο και άλλους δολοφόνους της σύγχρονης εποχής», δήλωσε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Αfp μέσω Barrons και Anadolu

«Αυτές οι δημοτικές εκλογές θα είναι οι τελευταίες μου»: Ο Ερντογάν προαναγγέλλει την αποχώρησή του από την πολιτική* Μένει να δούμε αν θα το πράξει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: