Αναχώρησε από το λιμάνι της Λάρνακας το πλοίο «Open Arms» με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα [δείτε video]

A view shows the boat of NGOs Open Arms and World Central Kitchen (WCK), which is scheduled to depart towrad Gaza, with UAE aid loaded on a barge (R), docked at Larnaca harbour, Cyprus, 10 March 2024. EPA/KATIA KRISTODOULOU




Αναχώρησε από το λιμάνι Λάρνακας, το πλοίο του οργανισμού World Central Kitchen που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

Η αναχώρηση είχε καθυστερήσει  για τεχνικούς κυρίως λόγους και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη ακόμα η πλατφόρμα στη Γάζα, η οποία θα υποδεχθεί τους 200 περίπου τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρει το πλοίο Οpen Arms.

To πλοίο μεταφέρει 150 τόνους με ξηρά τροφή, νερό και κάποια ιατρικά αναλώσιμα.

Υπολογίζεται ότι το φορτίο θα χρειαστεί περίπου δύο μέρες μέχρι να φτάσει στη Γάζα. Υπενθυμίζεται ότι το ειδικό σκάφος θα μεταφέρει την πλωτή πλατφόρμα «MMS ARΙS» πάνω στην οποία είναι φορτωμένη η ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι αναφορές στον διεθνή Τύπο τις τελευταίες μέρες θέτουν την Κύπρο στο επίκεντρο, μια Κύπρο που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με ηγετική δράση και πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης στην ίδια μας τη γειτονιά, όπως δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη

Το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms, το οποίο μεταφέρει περίπου 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη, «απέπλευσε» περίπου στις 08:50, δήλωσε η Λάουρα Λανούτσα, εκπρόσωπος Open Arms.

Την αποστολή χρηματοδοτούν κυρίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οργανώνεται από την μκο του Αμερικανοϊσπανού σεφ Χοσέ Άντρες World Central Kitchen (WCK), ενώ η ισπανική μκο Proactiva Open Arms προσέφερε το πλοίο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια θαλάσσια λεωφόρο πλοίων και φορτηγίδων γεμάτων με εκατομμύρια γεύματα τα οποία θα κατευθύνονται χωρίς διακοπή προς τη Γάζα», δήλωσαν ο Αντρές και η Έριν Γκορ, στέλεχος της οργάνωσης WCK, σε ανακοίνωσή τους.

Οι ΜΚΟ σκοπεύουν να πάνε τη βοήθεια απευθείας στη Γάζα, η οποία έχει αποκλειστεί από τον έξω κόσμο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ έπειτα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Καθώς στη Γάζα δεν υπάρχει λιμάνι, η WCK επεσήμανε ότι δημιουργεί μια προβλήτα χρησιμοποιώντας υλικά από τα κατεστραμμένα κτίρια του θύλακα. Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει συγκεντρώσει ακόμη 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο, την οποία επίσης σκοπεύει να μεταφέρει στη Γάζα.

Στοίχημα για την Κύπρο η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα: Έτοιμο να αναχωρήσει από τη Λάρνακα το πλοίο «Open Arms»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: