Αλκαράθ, ο «βασιλιάς» της ερήμου: Υπερασπίστηκε το στέμμα του στο Indian Wells, νικώντας τον Μεντβέντεφ στην Καλιφόρνια [video]

Carlos Alcaraz of Spain poses with his Championship trophy after winning the men’s finals against Daniil Medvedev of Russia at the BNP Paribas Open tennis tournament in Indian Wells, California, USA, 17 March 2024. EPA, JOHN G. MABANGLO




Ο Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε ένα κακό ξεκίνημα και τελείωσε εντυπωσιακά, για να υπερασπιστεί με επιτυχία το στέμμα του στο Indian Wells, νικώντας 7-6(5) 6-1 τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον τελικό που ολοκληρώθηκε, μετά από μια ώρα και 41 λεπτά, τις πρώτες ώρες σήμερα (18/3).

Αυτη η νίκη τερματίζει την απουσία τίτλου για το Νο. 2 του κόσμου που εκτεινόταν από το Wimbledon του περασμένου καλοκαιριού και τον κάνει τον πρώτο άνδρα που υπερασπίστηκε ένα πρωτάθλημα στην έρημο της Καλιφόρνια από τότε που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τρεις σερί φορές μεταξύ 2014-2016.

 

«Η νίκη σε αυτό το τουρνουά σημαίνει πολλά για μένα γιατί την περασμένη εβδομάδα είχα ξεκινήσει με πολλές αμφιβολίες για τον αστράγαλό μου», είπε ο Αλκαράθ.

«Αλλά μόλις πάτησα στο γήπεδο για τον πρώτο αγώνα, άρχισε να νιώθω καλύτερα και όπως είπα μετά από κάθε αγώνα, ένιωθα όλο και καλύτερα. Πραγματικά, είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρω να κερδίσω ξανά αυτό το τουρνουά.»

 

Σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, ο Αλκαράθ ξεκίνησε με λάθη για να βρεθεί πίσω 3-0, αλλά ανέβασε το επίπεδό του για να επιστρέψει στο σερβίς και τελικά να αναγκάσει ένα τάι μπρέικ και να πάρει το πρώτο σετ.

Ο Ισπανός εμφανίστηκε καλύτερος στο δεύτερο σετ, και έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του και τη νίκη, σηκώνοντας τα χέρια του ψηλά στον αέρα , και φωνάζοντας από χαρά όταν ο Μεντβέντεφ έχασε άλλο ένα φορ χαντ στο σημείο-μηδέν του αγώνα.

Ο Αλκαράθ κέρδισε 25 winners έναντι 11 του Μεντβέντεφ και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα δεύτερα σερβίς του αντιπάλου του.

«Μου αρέσει να παίζω τέτοιου είδους αγώνες μαζί σου», είπε ο Αλκαράθ στον Μεντβέντεφ κατά την τελετή απονομής των τροπαίων. «Ελπίζουμε να υπάρχουν περισσότεροι τελικοί μπροστά μας».

 

Εχασε την ψυχραιμία του

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος για λίγο έχασε την ψυχραιμία του με κάποιους οπαδούς στο φιλικό κοινό με τον Αλκαράθ στο δεύτερο σετ, είπε κατά την τελετή απονομής του τροπαίου: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Κάρλος».

«Σίγουρα είναι το γήπεδο σου, σας αρέσει εδώ. Συγχαρητήρια σε εσένα και την ομάδα σου. Κάνετε εξαιρετική δουλειά, γι’ αυτό συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο και ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσετε να με αφήσετε να παίξω λίγο καλύτερα εδώ», είπε.

«Καταπληκτική δουλειά σήμερα και καταπληκτική δουλειά για τις δύο εβδομάδες», πρόσθεσε.

Αυτός ήταν ο 13ος τίτλος καριέρας, αλλά και ο 5ος ATP Masters 1000 για τον Ισπανό πρωταθλητή, η 12η σερί νίκη στο τουρνουά αλλά και η 12η τη φετινή σεζόν (12-3).

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Το πάλεψε η Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells, αλλά η ανίκητη Σφιάτεκ κατέκτησε το τρόπαιο για 2η φορά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: