«30 χρόνια στην αιωνιότητα»: Εκδήλωση την Τετάρτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο για τα 30 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη

FILE PHOTO: Μέρος της έκθεσης «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς», για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή της Μελίνας Μερκούρη. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Μελίνα Μερκούρη: 30 Χρόνια στην αιωνιότητα, είναι ο τίτλος εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το βράδυ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική» (Εκδόσεις Πατάκη) και Γιάννη Ζουμπουλάκη, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου.

Η βραδιά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «θα περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή ανέκδοτων οπτικοασουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Τα τεκμήρια αυτά θα αναδείξουν τη μοναδική διαδρομή της “τελευταίας Ελληνίδας Θεάς” που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στη διεθνή πολιτιστική σκηνή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Έρχονται κινηματογραφικές ταινίες που θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: