Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα Τέμπη: Ο αγώνας της Μαρίας Καρυστιανού για τη δικαίωση των θυμάτων [video]

Screenshot από τη σελίδα του ψηφίσματος




Ανήμερα της επετείου της τραγωδίας των Τεμπών και μετά τη μαζική προσέλευση δεκάδων χιλιάδων πολιτών τις τελευταίες ημέρες,  ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα στο Change.org για τη δικαίωση των 57 θυμάτων.

Στόχος του ψηφίσματος, που ξεκίνησε ο Σύλλογος Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού, να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Η αρχική στόχευση ήταν στις 500.000 υπογραφές, όπως όριζε και η νομοθεσία ως το ελάχιστο για ισχύ του αιτήματος και έπειτα ήταν το 1 εκατομμύριο, που ξεπεράστηκε σήμερα καθώς πάνω από 175.000 πολίτες ψήφισαν μόνο σήμερα (τις προηγούμενες ημέρες οι υπογραφές ανα ημέρα έφταναν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες).

Επόμενος στόχος, οι 1.500.000 υπογραφές.

Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ.

Το κείμενο του ψηφίσματος 

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ‘ΤΕΜΠΗ 2023’ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ.

ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ EMAIL ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

«Πού είσαι;» Σπαραγμός και οδύνη στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών * Σκηνές αρχαίου δράματος από τους χαροκαμένους συγγενείς [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: