Το ABC αποκαλύπτει τι φοβάται ο Μάικ Τέρνερ και μιλά για «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια»: Αποστολή ρωσικών πυρηνικών στο διάστημα [video]

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία δεν θέλει να επιτεθεί με πυρηνικά στη Γη από το διάστημα, αλλά πιθανότατα να τα χρησιμοποιήσει για να πλήξει δορυφόρους». File Photo Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-1B. Πηγή φωτογραφίας: ESA




Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες για «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια», που έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Μάικ Τέρνερ, έρχονται στη δημοσιότητα, από το ABC News, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές.

Όλα ξεκίνησαν από την επιστολή του Τέρνερ που έκανε λόγο για μια «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα», η οποία, σύμφωνα με δύο πηγές, γνώστες των διαβουλεύσεων του Κογκρέσου, σχετίζονται με το γεγονός ότι «η Ρωσία θέλει να στείλει πυρηνικά όπλα στο διάστημα».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως «η Ρωσία δεν θέλει να επιτεθεί με πυρηνικά στη Γη από το διάστημα, αλλά πιθανότατα να τα χρησιμοποιήσει για να πλήξει δορυφόρους».

ΗΠΑ: Τι αναφέρουν οι δύο πηγές

Παρόλο που δεν μπορεί να διασταυρωθεί πλήρως η πρόθεση της Ρωσίας, οι πηγές στις ΗΠΑ υπογραμμίζουν πως «είναι κάτι πολύ ανησυχητικό και πολύ ευαίσθητο», χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη υπόθεση».

Αν και δεν σχολίασαν άμεσα με το θέμα, πολλά μέλη του Κογκρέσου περιέγραψαν το ζήτημα ως σοβαρό.

«Θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, όπως κάνουμε σε όλα τα απόρρητα ζητήματα» διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Τετάρτης.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι στο τιμόνι βρίσκονται σταθερά χέρια» συνέχισε ο ίδιος.

Οι επόμενες κινήσεις

Τα μέλη του Κογκρέσου αναμένεται να δουν τις πληροφορίες αυτές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, με τον Τέρνερ να καλεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, για να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά για να ορίσει συνάντηση με κορυφαία μέλη των επιτροπών εθνικής ασφάλειας πριν ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημοσίως για αυτό που χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχει συγκληθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία αυτή την Πέμπτη θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Και αυτός όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει τη φύση της απειλής και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ABC News

 

Η ανακοίνωση που ξάφνιασε το Κογκρέσο: «Σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» βλέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών με εμπλοκή της Ρωσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: