Η ανακοίνωση που ξάφνιασε το Κογκρέσο: «Σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» βλέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών με εμπλοκή της Ρωσίας

File Photo Mike Turner (Republican of Ohio) EPA/Rod Lamkey / POOL




Πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Μάικ Τέρνερ, προκαλώντας γενικευμένους φόβους για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Η Επιτροπή έκανε τις ανακοινώσεις σήμερα, Τετάρτη (14/2), ωστόσο άφησε ασαφές τι συνιστά «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόεθεσε πως η επιστολή μιλά για μια «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Το CNN, που επικαλείται δύο πηγές και έναν Αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε πάντως ότι η απειλή σχετίζεται με τη Ρωσία.

Τα μέλη του Κογκρέσου αναμένεται να δουν τις πληροφορίες αυτές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, με τον Τέρνερ να καλεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, για να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή.

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον είπε σε δημοσιογράφους ότι «δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί το κοινό» και ότι η χώρα «είναι σε σταθερά χέρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Τζιμ Χάιμς, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι το κοινό δεν πρέπει να πανικοβάλλεται και ότι η απειλή θα αντιμετωπιστεί «μεσοπρόθεσμα ως μακροπρόθεσμα».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχει συγκληθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία αυτή την Πέμπτη θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Και αυτός όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει τη φύση της απειλής και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχει ο Ερντογάν, αποκάλεσε «αγαπητό αδελφό του» τον «πραξικοπηματία, δολοφόνο» Σίσι: Καμία κουβέντα όμως για θαλάσσιες ζώνες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: