Τα μυστήρια του Αιγύπτιου: H έξωση, οι λογαριασμοί των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οι νέες μαρτυρίες για το φονικό της μανίας

FILE PHOTO: Αστυνομικοί και ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από τη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα όπου συνέβη το μακελειό την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Τα κίνητρα του δράστη του τριπλού φονικού στη Γλυφάδα αναζητούν οι αρχές, μετά και τα δημοσιεύματα για μεγάλα χρηματικά ποσά που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο 76χρονος Αιγύπτιος.

Οι εκτιμήσεις κατά πόσον η φερόμενη έξωση αποτέλεσε ή όχι το βαθύτερο κίνητρο του μακελειού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο έρευνας με αντικρουόμενες πληροφορίες και μαρτυρίες.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της Μαρίας Καρνέση, ο 76χρονος δράστης είχε απολυθεί στις 31 Μαρτίου 2023 λαμβάνοντας αποζημίωση 74.862 ευρώ, ενώ ποτέ δεν του είχε παραχωρηθεί κάποιο σπίτι στην Γλυφάδα, ενώ αυτό που διέμενε δεν ανήκε στην Μαρία Καρνέση ή στην εταιρεία. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα φέρεται να ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση. Ουσιαστικά οι οικογένειες των νεκρών, αναφέρουν ότι η Μαρία Καρνέση δεν θα μπορούσε να του ζητήσει να φύγει από ένα σπίτι που δεν ανήκει στην ίδια ή την εταιρεία.

Αυτή η αναφορά φαίνεται να καταρρίπτει ότι ως κίνητρο των δολοφονιών ήταν η εκδίωξή του από το σπίτι που διέμενε, με το κίνητρο να παραμένει ακαθόριστο και διερευνάται. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα προβούν σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επικοινωνίες του δράστη, από τις οποίες δεν αποκλείουν να προκύψουν στοιχεία που μπορεί να αναδείξουν κίνητρο, ίσως και ηθικό αυτουργό.

Ο λογαριασμός του 1,5 εκατ. ευρώ

Πηγές που προέρχονται από το περιβάλλον των θυμάτων, αναφέρουν ότι ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδερφή του σε τράπεζα της Ελβετίας. Από αυτόν έχει διακινηθεί 1.500.000 ευρώ, ενώ στο ίδιο υποκατάστημα υπάρχουν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, έχει καταθέσεις ύψους 1.500 ευρώ, ενώ σε άλλο λογαριασμό τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχουν καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης, παρουσίασε τον δράστη ως έναν άνθρωπο που πήγε στη ναυτιλιακή το πρωί της Δευτέρας αποφασισμένο να σκοτώσει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ηρειώτης εκτίμησε ότι η τραγωδία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είχε επέμβει άμεσα η αστυνομία, υπονοώντας ότι ο Αιγύπτιος είχε στο στόχαστρό του και την άλλη αδελφή της οικογένειας, την Δέσποινα Καρνέση, η οποία επίσης βρισκόταν στην εταιρία το πρωινό εκείνο.

Έδωσε μάλιστα μια άλλη διάσταση, λέγοντας ότι ενδεχομένως ο Αιγύπτιος δράστης να ήθελε να την κρατήσει όμηρο. Συμπέρασμα που, κατά τον ίδιο, συνάγεται από το γεγονός ότι η Δέσποινα Καρνέση μαζί με μία ακόμη υπάλληλο της εταιρείας κλειδώθηκαν σε μπάνιο όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς.

«Γίνονται κάποιες σκέψεις μήπως ήθελε να πάρει όμηρο την κυρία Δέσποινα, δεν ξέρω τι άλλο ήθελε να κάνει, αλλά η πολύ γρήγορη επέμβαση της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια και προχώρησε στο απονενοημένο», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση.

Στην ερώτηση αν μετά την απόλυσή του πέρυσι ο Αιγύπτιος είχε επιστρέψει στην εταιρεία, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε πως δεν γνωρίζει, αλλά εξήγησε ότι «δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους μέχρι του βαθμού να φθάσει να δημιουργούνται εντάσεις ή αντεγκλήσεις».




Όπως είπε, δεν του είχε μεταφερθεί από την οικογένεια ως σκέψη, προβληματισμός και ανησυχία κάτι τέτοιο. “Πραγματικά δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του δράστη”, ανέφερε.

Και ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, όπως άλλωστε και ο πατριάρχης της εταιρίας Σπύρος Καρνέσης, διαχώρισε τελείως την τραγωδία στη ναυτιλιακή με την ενδοοικογενειακή διαμάχη. Ανέφερε δε ότι η μεταξύ τους διένεξη εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η απόφαση αναμένεται, ενώ έκανε λόγο για πολιτισμένο κλίμα και ηρεμία.

  • Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο ο Αιγύπτιος να είχε βρεθεί ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα της οικογένειας Καρνέση, μετά τη διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ τους. «Η όποια διαφορά μεταξύ των αδελφών οδηγήθηκε με πολιτισμένο τρόπο στο δικαστήριο. Η υπόθεση εκδικάστηκε και περιμένουμε την απόφαση ήρεμα και πολιτισμένα, δεν δικαιολογείται αυτό το πράγμα». εξήγησε.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Ηρειώτης, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωσης (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε.




«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά στον Σπύρο Καρνέση και δεν τίθεται θέμα έξωσης.

Ωστόσο μαρτυρία που φέρνει στο φως το protothema.gr, περιπλέκει τα πράγματα

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο μάρτυρας, όταν συνάντησε τον Αιγύπτιο, εκείνος του είπε ότι «σήμερα θα τελειώσουν όλα» και πως είναι η τελευταία μέρα του καθώς πρόκειται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Όταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην ιατρική. Εγώ τότε τον ρώτησα πως και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα» σημείωσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο 76χρονος ανέβηκε στους πάνω ορόφους, πήγε στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση και την κλείδωσε στο γραφείο.

Και η μαρτυρία συνεχίζει ως εξής:

«Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε μέσα στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες. Τότε ο Άρης κινήθηκε προς το γραφείο της Καρνέση και εγώ τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω μην κάνει κανένα κακό. Όταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Άρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. Ο Άρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”».

Με πληροφορίες από Mega, ANT1, The Τoc, Πρώτο Θέμα.

 

Nέο περιστατικό νεανικής βίας: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 14 ανήλικους, συνελήφθησαν τέσσερις συνομήλικοί του και οι γονείς τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: