Στην Κύπρο την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι: Συνάντηση με Κόμπο και πρόεδρο Χριστοδουλίδη

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry. EPA, Stringer




Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών  Κωνσταντίνου Κόμπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κόμπο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

  • Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Εν συνεχεία, ο κ. Κόμπος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τον ομόλογό του.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Σούκρι θα γίνει δεκτός από τoν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΗΦ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη Γκουτέρες για το Κυπριακό, Ολγκίν: Πάγια στήριξη Αθήνας για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: