Στέφανος Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές, θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε [Live]




ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Τους λόγους για τους οποίους, όπως είπε, «δυστυχώς» δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μην οδεύσει σε εκλογές εξηγεί αυτήν την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του θυμίζοντας ότι το αίτημα για νέες εκλογές διατύπωσε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, διαβάζοντας μάλιστα το σχετικό απόσπασμα από την προσφατη παρέμβαση του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

«‘Αντί να σερνόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση που οδηγεί σε νέα εκλογική συρρίκνωση μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξη μας, στα μέρη μας».

Αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω».

Εν συνεχεία διάβασε επίσης: «Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. ‘Ακουσα το Δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα».

Αυτό είναι απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της συντρόφισσας μας Όλγας Γεροβασίλη», ανέφερε. Και εξήγησε ότι ήδη υπάρχει και έτερη υποψηφιότητα απέναντί του (Ολγα Γεροβασίλη) η οποία επίσης ζητά εκλογές.

Και διερωτήθηκε: Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες διερωτήθηκε και πρόσθεσε «θα ήταν σα να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια».

«Μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πώς θα μπορούσα να βγω από αυτό κομματάκια;», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης που ακολούθως εξήγησε τα σφιχτά χρονικά περιθώρια που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή εκλογών σε ημερομηνία άλλη αυτής της 10ης Μαρτίου.

«Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορεί να γίνω. Μπορώ όμως, στις 10 Μαρτίου, να γίνω πρόεδρος με ορίζοντα τετραετίας προς τις εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: