Σπάνια παρέμβαση του πρίγκηπα Ουίλιαμ για τους «υπερβολικά πολλούς» θανάτους στη Γάζα

FILE PHOTO: O πρίγκηπας Ουίλιαμ. EPA/ANDY RAIN




Μια σπάνια δημόσια δήλωση-παρέμβαση εξέδωσε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για τους θανάτους αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναφέρει πως «διατελεί βαθιά ανήσυχος για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μετά από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου – υπερβολικά πολλοί έχουν σκοτωθεί».

Συνεχίζει δηλώνοντας πως μαζί με πολλούς άλλους και εκείνος θέλει να δει ένα τέλος στις συγκρούσεις το συντομότερο δυνατό.

«Υπάρχει απεγνωσμένη ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι κρίσιμο να εισέλθει βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Κάποιες φορές είναι μόνο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγάλη κλίμακα των ανθρώπινων δεινών που συνειδητοποιούμε τη σημασία μιας μόνιμης ειρήνης», συμπληρώνει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

  • Καταλήγει αναφέροντας πως «ακόμα και στην πιο σκοτεινή ώρα» δεν πρέπει να επικρατήσει η απόγνωση και πως ο ίδιος συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί ένα πιο φωτεινό μέλλον. «Αρνούμαι να εγκαταλείψω (την ελπίδα αυτή)», λέει.

Η ασυνήθιστη δήλωση ακολούθησε ενημέρωση από το Παλάτι του Κένσιγκτον πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει τις προσεχείς ημέρες μια σειρά επαφών με σκοπό να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με οργανώσεις αρωγής που παρέχουν ανθρωπιστική στήριξη στη Γάζα και σε άλλες περιοχές και επίσης θα έχει συζήτηση με νέους σε μία συναγωγή, ώστε να επισημάνει παράλληλα τα αυξημένα περιστατικά αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλου.

  • Και τον περασμένο Οκτώβριο το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας είχε προκαλέσει αίσθηση με απρόσμενη δήλωση που αναφερόταν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην ανησυχία τους για αυτές.

Εν τω μεταξύ, ο σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών του Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Λάμι είπε πως πλέον το κόμμα του ζητά μία «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας και θα υποβάλει σχετική τροπολογία σε αίτημα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας υπέρ εκεχειρίας, το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μέχρι τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία ζητούσε, όπως και η Κυβέρνηση των Συντηρητικών, μία «βιώσιμη εκεχειρία».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ

Πτώμα που βρέθηκε να επιπλέει στον Τάμεση πιθανότητα είναι του δράστη της επίθεσης με οξύ στο νότιο Λονδίνο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: