Συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο στην Πιερία: Ορεινός αγώνας και διαβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές

ΠΗΓΗ: ΓΕΕΘΑ




Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ , στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ και από αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit.

Η συνεκπαίδευση – η οποία αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα – αφορούσε σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και διαβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές (Cold Weather Training and Tactics) και συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και στην βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

H εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καταλήγει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Προσκλητήριο Αγνοουμένων», στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Μαυρίδη: Ακόμη και αν δεν επανεκλεγώ, θα συνεχίσω τον αγώνα για αγνοούμενους δήλωσε η Ιζαμπέλ Σάντος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: