Σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και αγρότες μετά το «όχι» Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα [video]

ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ




Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες μετά το «όχι» που εισέπραξαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, οι αγρότες επέμειναν να κατέβουν με τρακτέρ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο».

«Προχωράμε σε αυτά που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική μας συνάντηση», δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος μαζί με άλλους εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την κάθοδο στην πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Με βάση τα νέα δεδομένα, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα. Στο μπλόκο του κόμβου του Πλατυκάμπου η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 το απόγευμα.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος από τον  κόμβο Νησελίου δήλωσε «Εμείς από τη βόρεια Ελλάδα θα κατέβουμε με λεωφορεία και νταλίκες. Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε προβλήματα το τονίσαμε και στον υπουργό. Θα μείνουμε 24 ώρες. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρξει καλή συνεννόηση με την αστυνομία. Κατεβαίνουμε ειρηνικά» και πρόσθεσε:

«Τώρα περιμένουμε το νέο τηλεφώνημα από τον υπουργό, να μας μεταφέρει την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε με τα τρακτέρ μας, τα οποία αναμένονται σε 200 με 300».

Ο Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος μπλόκου Αλαμάνας, γνωστοποίησε ότι στην περιοχή του θα γίνει η συγκέντρωση σχεδόν από όλες τις περιοχές της βορείου Ελλάδος, από τη Λαμία και πάνω και αναφερόμενος στην άρνηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τόνισε πως «η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης ήταν ξεκάθαρη και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, οποιαδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει και την ευθύνη. Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε στην Αθήνα με το ζόρι».

Αγρότες στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ Κοζάνης επιτρέπουν την είσοδο εργαζομένων και πολιτών.




Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολο τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενισχύοντας την παρουσία τους στα τελωνεία Καστοριάς και Νίκης στη Φλώρινα με αποσπασματικούς αποκλεισμούς, αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας ετοιμάζοντας την κάθοδο τους και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στο πλευρό των αγροτών πολλές επαγγελματικές ομάδες αλλά και οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης της περιοχής Σερβίων που έχουν παρατάξει περισσότερα από 70 οχήματα.

Στην αναμονή και στην Ήπειρο τα τρακτέρ

Επιμένουν στα αίτηματά τους οι αγρότες της Ηπείρου και καλούν την κυβέρνηση να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

Καθημερινά κλείνουν για ένα δίωρο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πιέζοντας την κυβέρνηση, ενώ διαρκή συμπαράσταση παρέχουν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι όπως τόνισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Μπέτσας, «θα μείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να δώσεις λύσεις».

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ποιο είναι το ζευγάρι και τι δηλώνει για την απόφασή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: