Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ποιο είναι το ζευγάρι και τι δηλώνει για την απόφασή του

Σταύρος Γαβριλιάδης και Δημήτρης Ελευσινιώτης στα θεωρεία της Βουλής στα αριστερά του Φώτη Σεργουλόπουλου κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Στο δημαρχείο νέας Σμύρνης θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την έγκριση του σχετικού νόμου το βράδυ της Πέμπτης.

Μελλόνυμφοι είναι ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης οι οποίοι μίλησαν για την απόφασή τους στο Bloomberg το οποίο μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι η «Ελλάδα γίνεται η πρώτη χριστιανική ορθόδοξη χώρα που κάνει το βήμα και τώρα ξεχωρίζει σε μία περιοχή, όπως τα Βαλκάνια, που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή».

«Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα», είπε ο Γαβριλιάδης μιλώντας στο Bloomberg, εκτιμώντας πως «ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε».

Ο νέος νόμος σημαίνει ότι ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του εάν του συμβεί κάτι πριν από τον σύντροφό του Δημήτριο Ελευσινιώτη. «Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το ζευγάρι «χτίζει μία κοινή ζωή για περισσότερα από 20 χρόνια». «Μέχρι πρότινος, το ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορούσε να παντρευτεί ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους».

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης σημείωσε επίσης ότι «ο νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς μου», συμπληρώνοντας ότι μετά τον γάμο θα υιοθετήσει και επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του, Δημήτρη.

Η αγγελία για τον γάμο του ζευγαριού δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Η αγγελία αναφέρει πως «ο Δημήτριος Ελευσινιώτης, του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη, που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

  • Τον γάμο θα τελέσει ο αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο ίδιος. «Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.




Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν. Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος», τόνισε.

Τεράστιος ο διεθνής αντίκτυπος μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια: Επαινοι από τον Κάμερον, εγκώμια από τα ΜΜΕ και συγχαρητήρια από 28 ξένες πρεσβείες [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: