«Πολικός Λύκος»: Αυτό είναι το γκούλαγκ που πέθανε ο ορκισμένος εχθρός του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι * Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου [video]

FILE PHOTO: Μερική εξωτερική άποψη του γκούλαγκ όπου κρατούνταν ο Αλεξέι Ναβάλνι. Screenshot via YouTube@Reuters/




Αυτή είναι η φυλακή του «Πολικού Λύκου» της Ρωσίας υπήρξε το σωφρονιστικό «ίδρυμα» που άφησε την τελευταία του πνοή ο πολιτικός κρατούμενος και δριμύς επικριτής του καθεστώτος Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλντι.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην πόλη Χαρπ – βόρεια του Αρκτικού Κύκλου – και περίπου 1.200 μίλια βορειοανατολικά της Μόσχας.

Η αποικία θεωρείται μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Ρωσίας.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους εδώ έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα.

  • Κάποτε ήταν μέρος του συστήματος GULAG των σοβιετικών στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από ένα ταξίδι 20 ημερών, ο Ναβάλνι είπε ότι ήταν σε εξαιρετική διάθεση και «χαρούμενος» που τελικά τα κατάφερε.

«Είμαι ο νέος πάπα Φροστ» [ή Άγιος Βασίλης], είχε πει αστειευόμενος σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στα social media από τους δικηγόρους του.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμις,  είχε πει πως η μεταφορά του στην φυλακή αυτή σκοπό έχει να κάνει τη ζωή του Ναβάλνι ακόμη πιο δύσκολη και να τον φτάσουν στα άκρα, όσο δεν πάει». «Απλώς προσπαθούν να κάνουν τη ζωή του όσο πιο αφόρητη γίνεται».

Οι υποστηρικτές του είχαν χάσει την επαφή με τον Ναβάλνι για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ εκείνος ήταν εν κινήσει… με δυτικούς πολιτικούς να εκφράζουν ανησυχία.

 

 

Το φάντασμα του Αλεξέι Ναβάλνι στοιχειώνει τον Πούτιν: Δεν τόλμησε ποτέ να προφέρει το όνομά του * Τώρα το Κρεμλίνο κρύβει την σορό του [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: