Στη φυλακή ο «Κοκός» και τρεις ακόμη για την εγκληματική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου κατηγορούμενου [video]

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις οδηγούν στην ανακρίτρια Πειραιά τον 18χρονο κατηγορούμενο για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος 31χρονου αστυνομικού, Πειραιάς, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Στους 24, από τους 31 που οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια, έχουν φθάσει οι κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί στους Ανακριτές για την εγκληματική ομάδα οπαδών, στην οποία αποδίδεται εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λιγγερίδη.

Από αυτούς οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των άλλων επτά κατηγορούμενων.

Ανάμεσα στους προφυλακιστέους, βίσκεται ένας 31χρονος, αποκαλούμενος με το προσωνύμιο «Κοκός», ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Για τέσσερις η δικαστική αρχή έκρινε πως θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μεταξύ αυτών και ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου προφυλακισμένου για τη δολοφονία του αστυνομικού. Ο ανήλικος στην απολογία του φέρεται να αναφέρθηκε στο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου όταν έξω από το γήπεδο στο Ρέντη χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός, λέγοντας πως ήταν εκεί και πέταξε μια ναυτική φωτοβολίδα.

Μεταξύ αυτών που έχουν αφεθεί ελεύθεροι είναι και κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων. Στον συγκεκριμένο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.




Αύριο απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Τι είπε στην απολογία του ο 16χρονος

Ο 16χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως βρέθηκε με τον αδελφό του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ομολογήσει πως πέταξε την μοιραία φωτοβολίδα στο στάδιο, ενώ είχε ξεκινήσει ο αγώνας και πως μετά το πρώτο σετ, άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδε περίπου 100 άτομα να κινούνται τρέχοντας προς τα έξω.

«Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα και αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα κάτω».

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Στην Ευελπίδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη, ελεύθερος ο 16χρονος: Πως έδιναν εντολές για επεισόδια και υποκινούσαν επιθέσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: