Πέρασε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος ο Τσιτσιπάς με 2-0 σετ: Ο Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς έβαλε δύσκολα στον Ελληνα τενίστα [video]

Stefanos Tsitsipas of Greece in action during a quarterfinals match of the Los Cabos Open tennis tournament against Aleksandar Kovacevic of the US, in Los Cabos, Mexico, 22 February 2024. EPA, Jorge Reyes




O Στέφανος Τσιτσιπάς  ξεπέρασε στα 2 σετ το εμπόδιο του Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς και έκλεισε ραντεβού με τον Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά του Los Cabos Open στο Μεξικό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς, ήταν σοβαρός όποτε χρειάστηκε και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (7-6 (1), 6-3), για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ημιτελικά του Los Cabos Open.

Ο Τσιτσιπάς δεν είχε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς και ο Κοβάσεβιτς το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να κάνει break πολύ νωρίς και να προηγηθεί με 3-0.

Ο Ελληνας πρωταθλητής απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ είχε και 2 ευκαιρίες για να κάνει 2ο συνεχόμενο break και να περάσει μπροστά με 4-3. Ο Κοβάσεβιτς όμως απέτρεψε το break και υπερασπίστηκε ως το τέλος το σερβίς του.

 

Ο Στέφανος πάντως κατάφερε να το κερδίσει το πρώτο σετ στο tie-break, όπου ήταν πολύ καλός, έχασε μόνο έναν πόντο -και αυτόν με διπλό λάθος- και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αμερικανό.

Ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο σετ. Ο Κοβάσεβιτς δεν το έβαλε κάτω και απείλησε για το break back, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 5-2 και κράτησε εύκολα με love το σερβίς του στο 9ο game, για να φτάσει στο 6-3 και στη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε το “6 στα 6” στο Λος Κάμπος, όπου παραμένει αήττητος, ενώ έκλεισε ραντεβού με τον Κάσπερ Ρουντ τα ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα (04:00), σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τα ημιτελικά.

Πηγή: ertsports

«Καθάρισε» και στην Ουγγαρία ο Ολυμπιακός (0-1) την Φερεντσβάρος και μπαίνει στην κληρωτίδα των «16» του Conference League

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: