Πάει κι αυτό: Ο εμβληματικός BT Tower του Λονδίνου γίνεται ξενοδοχείο, πουλήθηκε προς 275 εκατ λίρες-Κάνουμε ένα flashback σε μια ιστορία που αρχίζει το 1965 [videos]

The BT Tower, as seen from Parliament Hill via wikimedia.org




Ο βρετανικός τηλεφωνικός όμιλος BT, πρώην κρατικό μονοπώλιο, ανακοίνωσε σήμερα την πώληση έναντι 275 εκατομμυρίων λιρών (321 εκατομμυρίων ευρώ) του εμβληματικού του πύργου τηλεπικοινωνιών στην καρδιά του Λονδίνου, του Πύργου BT, ύψους 189 μέτρων (συμπεριλαμβανομένης της κεραίας ) και ορατός από μια μεγάλη απόσταση, που προορίζεται να γίνει ξενοδοχείο.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το έργο που σκοπεύει να προχωρήσει η εταιρεία Mcr Hotels, ένας αμερικανικός κολοσσός ξενοδοχείων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η πώληση κατέστη δυνατή χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη των σταθερών και κινητών δικτύων: σήμερα, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται πλέον να βασιζόμαστε στον πύργο για τη μεταφορά σημάτων από το Λονδίνο στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κατασκευή, που εγκαινιάστηκε το 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον, παρέμεινε η ψηλότερη στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το 1980 και φωταγωγήθηκε για ειδικές εκδηλώσεις.

Στο παρελθόν υπήρχε επίσης ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του πύργου, το οποίο επέτρεπε ένα πανόραμα 360 μοιρών της μητρόπολης σε 23 λεπτά.

Όμως έκλεισε προσωρινά μετά την έκρηξη βόμβας σε ένα μπάνιο τη νύχτα του Χάλοουιν του 1971, σε μια επίθεση που ανέλαβε τόσο ο IRA όσο και η τρομοκρατική ομάδα Angry Brigade, και στη συνέχεια μόνιμα το 1981.

Mε πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Για πρώτη φορά: Άγνωστες φωτογραφίες των Rolling Stones από τα χρόνια της «παρακμιακής τους ακμής» εκτίθενται στο Λονδίνο [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: