Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη Ματαρέλα στην Κύπρο: Συνάντηση με Δημητρίου στη Βουλή, επίσκεψη στην Επιτροπή Αγνοουμένων * Στην Πάφο με Χριστοδουλίδη

Η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella. pio.gov.cy




Ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Σέρτζιο Ματαρέλα στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Ιταλός Πρόεδρος θα συναντηθεί το πρωί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Εν συνεχεία, ο κ. Ματαρέλα θα έχει συνάντηση με τα μέλη της ιταλικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην έδρα της αποστολής στη Λευκωσία, συνοδευόμενος από την κόρη του Λάουρα Ματαρέλα, ενώ ακολούθως θα επισκεφθούν τα εργαστήριο της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο και θα έχουν συνομιλίες με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

  • Νωρίτερα, η θυγατέρα του Ματαρέλα θα μεταβεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου, όπου θα την υποδεχθεί η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα του μουσείου από την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασιανίδου.

Το μεσημέρι ο Ιταλός Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μεταβούν στη Λεμεσό όπου μετά το προγραμματισμένο γεύμα θα επισκεφθούν στο λιμάνι της πόλης την ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini.

Το τελευταίο σκέλος του προγράμματος του Ιταλού Προέδρου περιλαμβάνει τη μεταφορά τους στην Πάφο, όπου θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Οικίας του Διονύσου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Πρώτης Κυρίας και της Υφυπουργού Πολιτισμού, από όπου στη συνέχεια θα μεταβούν στο αεροδρόμιο της πόλης για την τελική αναχώρησή τους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΑ/ΑΓΚ

Η επίσκεψη Ματαρέλα, το Κυπριακό και τα ερωτήματα για τις χειροβομβίδες στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: