Η επίσκεψη Ματαρέλα, το Κυπριακό και τα ερωτήματα για τις χειροβομβίδες στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Στιγμιότυπο από το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella και της Πρώτης Κυρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας κας Laura Mattarella. Photo PIO, Andreas Loukaides




Οι ισχυρισμοί της δικηγόρου της οικογένειας του Θανάση Νικολάου για ομολογία επίθεσης κατά του νεαρού οπλίτη, η επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου στην Κύπρο και η πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ για το Κυπριακό είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Τρίτη.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Παίζουν με το κυπριακό» και γράφει ότι Κυβέρνηση και συγκυβερνώντες θυσιάζουν το εθνικό πρόβλημα στον βωμό της επικοινωνίας.

Αλλού αναφέρεται σε δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για περιπτώσεις παράνομων δραστηριοτήτων ξένων αλλά εγγεγραμμένων στην Κύπρο εταιρειών υπέρ ρωσικών συμφερόντων.

Η «Α» σε άλλο της θέμα προβάλλει τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν κατά τη θανατική ανάκριση στην υπόθεση Θανάση Νικολάου περί ύπαρξης εξ ακοής μάρτυρα.

«Η οικογένεια επικαλείται την ύπαρξη κατάθεσης-μαρτυρίας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης», η οποία αναφέρει ότι η δικηγόρος της οικογένειας Νικολάου υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι κατέχει πληροφορίες για ύπαρξη κατάθεσης-μαρτυρίας με ομολογία ατόμου που φέρεται να κτύπησε τον Θανάση Νικολάου, προκαλώντας τον θάνατό του.

Αλλού γράφει για ανάγκη ψήφισης ακόμη πέντε νομοσχεδίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη Βουλή τρεις μήνες πριν τις εκλογές. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στον προβληματισμό που προκάλεσε στην Κυβέρνηση η πρωτοβουλία του Νικόλα Παπαδόπουλου για το Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» έχει τίτλο στο κύριό του θέμα «Καυτά ερωτήματα για χειροβομβίδες» και γράφει για ζήτημα ενδεχόμενης αμέλειας σχετικά με τη συντήρηση αιγυπτιακών χειροβομβίδων στην υπόθεση σοβαρού τραυματισμού οπλίτη της ΕΛΔΥΚ.

Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα στη Λευκωσία και το μήνυμα προς την Τουρκία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις. Επίσης ο «Φ» γράφει πως πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στα κρατικά νοσοκομεία από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι ιδιώτες λαμβάνουν μεγάλες αποζημιώσεις και το δημόσιο «ψίχουλα».

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Συσπείρωση δυνάμεων για μια εναλλακτική πορεία της Ευρώπης» και γράφει για πρωτοβουλία ΑΚΕΛ και 14 κομμάτων από χώρες της ΕΕ για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Ιταλού Προέδρου για τη σημασία λύσης του Κυπριακού ως προς την επίτευξη ισορροπίας στη Μεσόγειο. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στο μήνυμα της ΠΕΟ υπέρ της σύναψης συλλογικών συμβάσεων και απόδοσης ΑΤΑ σε όλους τους εργαζομένους ενόψει διαβουλεύσεων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Άνδρας “ομολογεί” ότι σκότωσε εθνοφρουρό» και αναφέρεται στους ισχυρισμούς της συνηγόρου της οικογένειας του Θανάση Νικολάου για ύπαρξη ομολογίας επίθεσης και δολοφονίας του άτυχου οπλίτη.

Προβάλλει αλλού την επίσκεψη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Αναφέρεται επίσης στην προτελευταία θέση που καταλαμβάνει η Κύπρος μεταξύ των χωρών της ΕΕ ως προς την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Τις δύο χώρες μας, τις συνδέει η Ιστορία, ο πολιτισμός, το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, η θάλασσα της Μεσογείου: Ιστορική η επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου στη Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: