Ο βασιλιάς Κάρολος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι του ανήκει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στα κλειστά Βαρώσια: Ο αθλιότητες Τατάρ και τα σχέδια για κατοχικό Λας Βέγκας

File photo: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο κομμάτι της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου που άνοιξε στις 8/10/2020. ΚΥΠΕ-ODUL




Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός υπάρχει και είναι επικίνδυνος. Τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και ειδικότερα στην Daily Express, γνωστή για τις προνομιακές της σχέσεις με το ψευδοκράτος της Κύπρου και την κατοχική του ηγεσία, κάνουν λόγο για προσπάθεια ομάδας δισεκατομμυριούχων να δημιουργήσουν ένα Μεσογειακό Λας Βέγκας στα καταχόμενα, από την εισβολή του Αττίλα και «κλειστά» Βαρώσια.

Ο δε κατοχικός ηγέτης Τατάρ δεν δίστασε για μια ακόμη φορά προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις να εμπλέξει σε αυτό και τον βασιλιά Κάρολο Γ’, κάτι το οποίο διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από τον εκπρόσωπό του.

Παράλληλα, όμως με βάση τα δημοσιεύματα προκλήθηκε αντίδραση και από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε εντολή κινητοποίησης του Ύπατου Αρμιοστή της Κύπρου στην Βρετανία, για διπλωματικές κινήσεις

Στο αρχικό της δημοσίευμα επανήλθε η Daily Express που επιμένει να υιοθετεί την ορολογία του Αττίλα ότι μιλά για τα κατεχόμενα. Αναφέρει μεταξύ άλλων

Στα φερόμενα σχέδια «αναβίωσης» των Βαρωσίων, τα οποία φιλοδοξούν να καταστήσουν την περίκλειστη πόλη «Λας Βέγκας της Μεσογείου» επανέρχεται με νεότερο άρθρο του ο πολιτικός συντάκτης της Express, David Maddox.

Επικαλούμενο κυπριακό Μέσο, το δημοσίευμα με τίτλο “King Charles denies owning hotel as Cyprus President orders investigation into resort” και υπότιτλο “The Royal Household has moved to distance King Charles from a huge diplomatic row over a bid to transform a ghost town on Cyprus into “the Vegas of the Med”” αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε εντολή προς τους διπλωμάτες να διεξάγουν πλήρη έρευνα σχετικά με τα σχέδια για την ανάπλαση της εγκαταλελειμμένης πόλης-φάντασμα των Βαρωσίων στο «τουρκικό (κατεχόμενο) τμήμα του νησιού».

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο βασιλικός οίκος κινήθηκε γρήγορα για να αποστασιοποιηθεί ο βασιλιάς Κάρολος από την τεράστια διπλωματική διαμάχη που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη από την Express.co.uk των σχεδίων μιας κοινοπραξίας δισεκατομμυριούχων να μετατρέψουν το εγκαταλελειμμένο θέρετρο των Βαρωσίων (Maras στα τουρκικά) στο «Λας Βέγκας της Μεσογείου».

  • Ο «(κατοχικός) πρόεδρος Τατάρ», ο «πρόεδρος» της μη αναγνωρισμένης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ψευδοκράτος), δήλωσε στην Express.co.uk ότι πιστεύεται πως το ξενοδοχείο Golden Sands στο θέρετρο ανήκει στον βασιλιά.

Ωστόσο, καθώς ξέσπασε οργή στην Κυπριακή Δημοκρατία, τη νότια ελληνική πλευρά του νησιού για τα σχέδια, εκπρόσωπος του βασιλιά επανέλαβε τις διαψεύσεις σχετικά με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου που είχε κάνει και στην Express.co.uk πέρυσι.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε στη Cyprus Mail ότι ο ισχυρισμός «δεν είναι κάτι που αναγνωρίζουμε», μεταφέρει το δημοσίευμα επαναλαμβάνοντας ακολούθως εικασίες πως το ξενοδοχείο είχε παραχωρηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας ή άμυνας του ΗΒ, οι οποίες, όπως επισημαίνει, έχουν και αυτές διαψευστεί.

  • Ωστόσο, με την Κύπρο να είναι μέλος της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διέταξε τον Ύπατο Αρμοστή του στο Λονδίνο να διερευνήσει τα σχέδια για τη μετατροπή των Βαρωσίων. Ο ίδιος δήλωσε: «Παρακολουθούμε όλα τα δημοσιεύματα, πολλές φορές έχουμε δει παρόμοιες αναφορές στο παρελθόν, η διπλωματική μας αποστολή, η Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο, ερευνά το θέμα, και όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσω της διπλωματικής οδού να είστε βέβαιοι ότι γίνονται».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε: «Αναμένουμε, όπως είπα, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα να επισκεφθεί την Κύπρο και ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες προς την κατεύθυνση που προανέφερα, υπάρχει μία επιλογή, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, η αξιοποίηση του διαπραγματευτικού κεκτημένου, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση και είμαστε σε συντονισμό πριν και μετά τη συνάντηση».

Ωστόσο, ο «πρόεδρος της ΤΔΒΚ» (κατοχικός ηγέτης) Τατάρ δήλωσε ότι προϋπόθεση των συνομιλιών πρέπει να είναι ο σεβασμός των Τουρκοκυπρίων ως ίσων προς ίσους. Με την υποστήριξη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, δήλωσε στην Express.co.uk ότι η μόνη λύση τώρα είναι η αναγνώριση δύο ανεξάρτητων κρατών.

Έχει επισημάνει ότι οι προσπάθειες να φέρουν τα δύο μέρη του νησιού σε μια ομοσπονδιακή λύση έχουν αποτύχει πολλές φορές, επειδή κάθε φορά απορρίπτονταν από τους Ελληνοκύπριους. Αυτό περιελάμβανε και το σχέδιο Ανάν το 2004, όταν η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ παρά το γεγονός ότι μπλόκαρε τη συμφωνία.

Το σχέδιο να ξανανοίξουν [σ.σ. το Βαρώσι] μαρτυρά την απογοήτευση της «ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτος) για την έλλειψη προόδου και αυτό που θεωρούν άδικη διεθνή απομόνωση για μια σύγκρουση που ξεκίνησε από την ελληνική πλευρά. Ακόμη και οι απευθείας πτήσεις προς την «ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτος) απαγορεύονται εκτός από την Τουρκία, σημειώνει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Απαράδεκτο, φιλοτουρκικό δημοσίευμα στη Daily Express: Ονειρεύονται -και το ομολογούν- «Las Vegas» στα Βαρώσια, εμπλέκουν και τον Κάρολο σε θέματα ιδιοκτησίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: